Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

40 anys d'art i lletres

El llibre '40 Art i Lletres. Una visió literària de 40 anys de creació artística' es va presentar ahir al MAMT

Portada del llibre '40 Art i Lletres. Una visió literària de 40 anys de creació artística (1976-2016'. Portada del llibre '40 Art i Lletres. Una visió literària de 40 anys de creació artística (1976-2016'. CEDIDA.
Art Redacció Infocamp
Dissabte, 26 Novembre 2016 10:54

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona ha presentat aquest vespre el llibre 40 Art i Lletres. Una visió literària de creació artística (1976 – 2016). El treball mostra el diàleg entre l’art i la literatura a través de les obres i els textos d’un total de 40 artistes i el mateix nombre d’escriptors vinculats a les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Poemes, relats curts i reflexions en formats diversos descriuen i interpreten cadascuna de les obres que acompanyen. El llibre editat per la Diputació de Tarragona i Viena Edicions forma part de la Col·lecció Tamarit de la Diputació.

L’acte ha comptat amb les intervencions del president de la Diputació, Josep Poblet, el president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) i poeta, Carles Duarte, el delegat territorial del Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs, el diputat de Cultura de la Diputació, Joan Olivella i la directora del Museu d’Art Modern, Rosa Ricomà. L’esdeveniment ha permès reunir els artistes i escriptors que han participat de l’intercanvi entre l’art plàstic i escrit que es recull al llibre. La presentació de l’obra ha anat a càrrec de Carles Duarte, que s’ha referit a la necessitat vital de l’art i de la bellesa, conceptes que ha definit com “una conquesta de l’esperit que dignifica la condició humana”.
Per la seva banda, el president de la Diputació, Josep Poblet, s’ha referit a la presència del Museu a llarg de les quatre dècades de les quals ha estat testimoni com un referent i un element de transformació cultural i social, imprescindible per a entendre la història i el present de la creació artística a casa nostra.

Quaranta obres d’art i quaranta veus literàries

En paraules de la directora del Museu, Rosa Ricomà, es tracta d’un treball que ha estat el resultat d’una mena de “cita a cegues”, ja que la distribució de les obres d’art als escriptors va ser totalment aleatòria. Només acotant l’extensió del text, se’ls demanava que treballessin lliurement el que els suggerís l’obra d’art adjudicada.

L’edició de l’obra s’afegeix a les iniciatives que amb un marcat caràcter públic i ciutadà s’han programat per a commemorar els 40 anys del Museu amb la voluntat de fer una mirada àmplia sobre la creació artística i la seva evolució al territori d’aquestes comarques durant les darreres quatre dècades. Entre aquestes, destaquen les exposicions que sota el títol genèric “Plural Femení” han fet un recorregut per la producció i el talent artístic d’una setantena d’autores de les comarques de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: