Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Torre del Port de Cambrils presenta l'exposició 'Cambrils en temps de vela'

La mostra fotogràfica, que es podrà visitar fins el 3 de desembre, s'emmarca en la commemoració dels 25 anys de la fundació de l'Arjau Vela Llatina

L'exposició fotogràfica 'Cambrils en temps de vela' es va inaugurar el 22 d'octubre a la Torre del Port de Cambril L'exposició fotogràfica 'Cambrils en temps de vela' es va inaugurar el 22 d'octubre a la Torre del Port de Cambril AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Art Redacció Infocamp
Diumenge, 29 Octubre 2023 13:48

L'exposició fotogràfica 'Cambrils en temps de vela' es va inaugurar el passat 22 d'octubre a la Torre del Port de Cambrils, on es podrà visitar fins el proper 3 de desembre, en el marc de la commemoració dels 25 anys de la fundació de l'associació Arjau Vela Llatina. L'entrada és lliure i l'horari d'obertura de la Torre del port és els dissabtes d'11h a 14h i de 17h a 20h i els diumenges d'11h a 14h.

Homenatge a les famílies pescadores

La mostra, produïda conjuntament per l'Arjau i el Museu d'Història de Cambrils, gràcies a les imatges conservades a l'Arxiu Municipal, és un homenatge a les famílies pescadores cambrilenques que han preservat a la memòria aquell Cambrils previ a la motorització total de les embarcacions de treball i l'arribada del turisme.

Les imatges són testimoni que no va ser un procés immediat. Com deia Josep Lluís Savall, museòleg i fundador de l'Arjau, al seu llibre 'El vocabulari dels pescadors' de Cambrils", el segle XX és ple de canvis importants. Per una banda, cap a l'any 1928, es posar el primer motor en una barca i, poc a poc, es van adaptant tots els bastiments a aquesta nova tècnica.

Amb els motors entra la mecanització dels bastiments i tota una sèrie de canvis importants per a les diverses tècniques de pesca; també es provoca una regularització de les feines de la pesca i l'entrada, cada vegada més gran, en un especialització de diferents tipus de pesca.

L'altre fet destacat és el començament de les obres del port en temps de la República. El 3 de setembre de 1933, Marcel·lí Domingo va posar la primera pedra de l'actual port. La celebració dels 25 anys de l'Arjau coincideix, doncs, amb el 90è aniversari de l'inici de les obres del Port.

25 anys de l'Arjau

La commemoració dels 25 anys de l'Arjau es va iniciar el mes de maig i s'allargarà fins el novembre. La intensa programació pretén celebrar el treball d'un quart de segle d'acostar la ciutadania a la mar amb respecte i a través d'un patrimoni fràgil preservat per homes i dones, que beu d'una tradició profundament respectuosa amb un medi amenaçat com la Mediterrània.

El programa ha inclòs activitats que han aprofundit en aquest esperit de difusió de la cultura marítima. especialment als infants i joves, i també actes en diferents espais per agrair com toca a totes les persones, entitats i institucions que han al llarg dels anys han permès a l'entitat arribar fins l'actualitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: