Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una peça del museu del Monestir de Poblet s’atribueix al pintor renaixentista Perin del Vaga

Així ho ha assegurat la doctora Patrizia Tosini de la Universitat de Cassino (Itàlia) en un article a la prestigiosa revista italiana ‘Revista dell’Instituto Nacionale d’Archeologia e Storia dell’Arte’

Imatge de la peça del museu del Monestir de Poblet que s’ha atribuït al pintor italià Perin del Vaga Imatge de la peça del museu del Monestir de Poblet que s’ha atribuït al pintor italià Perin del Vaga PROVINILO
Art Redacció Infocamp
Dimarts, 28 Mai 2019 17:49

Gràcies a la investigació de la doctora Patrizia Tosini de la Universitat de Cassino (Itàlia), s’ha atribuït una nova peça del museu del Monestir de Poblet al pintor italià Pietro Bonaccorsi, més conegut com Perino o Perin del Vaga (Florència, 1501 - Roma, 1547). La tela és una representació de la Pietat o Lamentació sobre Crist mort, obra que l’autora qualifica d’autografia del pintor i d’una qualitat que la fa destriable de les creacions del seu taller i d’altres copies. Aquesta està vinculada a una peça molt semblant, però realitzada sobre taula, del mateix tema iconogràfic i conservada al Museu Estatal de l’Ermitage de Sant Petersburg (Rússia).

Patrizia Tosini, en el seu article a la prestigiosa revista italiana ‘Revista dell’Instituto Nacionale d’Archeologia e Storia dell’Arte’, compara estilísticament, iconogràficament i històricament les dues pintures, que curiosament coincideixen en les seves dimensions. Destaca la concepció de l’obra, l’originalitat del conjunt i la presència de dibuixos preparatoris del quadre. També remarca la seva presència d’antic a la península, vinculada amb el fet de trobar còpies, conservades actualment, a la catedral de Pamplona i a Sòria, respectivament. L’autoria del creador italià s’argumenta amb els dibuixos preparatoris, el més destacat i semblant a la peça pobletana resta a Staatliche Graphische Sammlung de Munic.

Fins al moment aquesta és la primera obra de l’artista a Catalunya i de les poques a l’estat, ja que el Museo Nacional del Prado conserva algunes mostres de l’artista florentí.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: