Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Conferència sobre la menopausa a l'Asociación Cultural Extremadura del Vendrell

La xerrada organitzada per Dones amb Iniciativa del Vendrell va abordar aquesta etapa de la vida des d'una vessant emocional, psíquica i física

Imatge de la conferència sobre la menopausa a l'Asociación Cultural Extremadura del Vendrell Imatge de la conferència sobre la menopausa a l'Asociación Cultural Extremadura del Vendrell DONES AMB INICIATIVA DEL VENDRELL
Salut Redacció Infocamp
Dilluns, 11 Octubre 2021 15:37

La seu de l'Asociación Cultural Extremadura del Vendrell va ser l'espai escollit per Dones amb Iniciativa del Vendrell per realitzar, el passat divendres 8 d'octubre, la conferència '¿Hay vida después de la Menopausia?', a càrrec de la psicòloga Luz Ramírez; i de la doctora Marcela Garay, i l'infermera Maribel Tocados, ambdues de la Xarxa Sanitària Santa Tecla.

La xerrada sobre la menopausa -l'etapa de la vida en què de manera natural la menstruació desapareix definitivament- va abordar el tema des de la vessant emocional, psíquica i física. En la conferència es va tractar sobre els canvis i els comportaments que té la dona durant aquesta etapa, els símptomes i el tipus de tractaments que existeixen.

Les professionals van fer una conferència molt dinàmica, propera i divertida que va servir per trencar els mites sobre la menopausa. Com va explicar la Dra. Marcela Garay, la menopausa “és un procés biològic natural que no hem de criminalitzar i podem arribar-hi amb una transformació que millori el nostre estil de vida. Aquest és un repte que es posa una mateixa com a prioritat i que comporta atorgar-se moments de retrobament”.

Al final de la xerrada, les professionals també van donar a les presents uns apunts amb unes pautes sobre prevenció i control per a la millora de la salut. En concret, fer exploracions de Mamografia cada dos anys en dones en edats entre 50 i 69 anys; Citologies cada tres o cinc anys en detecció del Papil·loma humà, fins als 65 anys; entre altres.

Des del grup de Dones amb Iniciativa del Vendrell es considera que “la promoció de la salut ha de ser primordial, amb prestacions i serveis dirigits a fomentar la salut entre la població, treballar entorns saludables i fer actuacions dirigides a la prevenció de malalties concretes”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: