Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La plaça del Museu Casteller de Catalunya ja s'anomena "Pere Català Roca"

Després de la descoberta de la placa, les dues colles dels Xiquets de Valls han aixecat un pilar

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, descobrint la placa de la plaça Pere Català Roca L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, descobrint la placa de la plaça Pere Català Roca ARTURS SANTOS (VILANIU COMUNICACIÓ)
Món casteller Redacció Infocamp
Dissabte, 02 Desembre 2023 14:34

Aquest dissabte al migdia s’ha celebrat l'acte de bateig de la plaça del Museu Casteller de Catalunya, a Valls, amb el nom de l'historiador i fotògraf vallenc, Pere Català Roca.

L'acte ha comptat amb la participació de l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, el director del Museu de Valls, Jordi París, i el fill de Pere Català Roca, Rafael Català Dalmau, a més de les dues colles dels Xiquets de Valls, la Vella i la Joves..Després de la descoberta de la placa, les colles han aixecat un pilar.

pilars plaça Pere Català Roca

La Joves i la Vella han aixecat un pilar (Artur Santos)

Pere Català Roca 

Pere Català Roca (Valls, 1923 - Barcelona, 2009) va ser un fotògraf i historiador català, fill de Pere Català i Pic i germà de Francesc Català Roca. Va ser un estudiós del món casteller i també autor d'obres sobre la catalanitat de Colom. Va ser un dels principals ideòlegs i impulsors del Museu Casteller de Catalunya. La idea sorgeix en el marc del Congrés de Cultura Catalana de 1977 i sobretot en el Congrés de Cultura popular i tradicional del 1982.

Va obtenir el Premi Ciutat de Barcelona de fotografia el 1957. Estudià els castells catalans, sobre els quals va dirigir la monumental obra de referència «Els castells catalans» (1966) i va reunir una important documentació fotogràfica. Els castellers van ser un altre tema de la seva fotografia. Va col·laborar sovint amb l'Institut d'Estudis Vallencs i va promoure les relacions culturals ambl'Alguer impulsant el 1960 el retrobament entre la ciutat sardo-catalana i la resta de les terres de parla catalana. Poc després de morir va rebre a títol pòstum la Medalla d'Honor de Barcelona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: