Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Premi Sikarra guardona la revista "La Segarra" de Santa Coloma de Queralt

El guardó, que es lliurarà aquest dissabte 19 de març a Calaf, reconeix l’acció i trajectòria de l’associació impulsora de la publicació de la Baixa Segarra

Imatge de l'escultura que es lliurarà als guanyadors del Premi Sikarra Imatge de l'escultura que es lliurarà als guanyadors del Premi Sikarra EFES
Comunicació Redacció Infocamp
Divendres, 18 Març 2022 20:23

El Premi Sikarra, que organitzen la Fundació Jordi Cases i Llebot i L’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs, guardonarà aquest dissabte 19 de març l’Associació Cultural Revista La Segarra per l’acció i trajectòria de la revista "La Segarra", de Santa Coloma de Queralt, a la Baixa Segarra.

Es tracta de l’onzena edició d’aquest certamen que reconeix la persona, entitat o institució que hagi excel·lit a títol individual o col·lectiu, i contribuït de manera exemplar a la divulgació, l’estudi, la projecció, la justícia i la cohesió social de la Segarra. L’Associació Cultural Revista La Segarra edita la revista des del 1979, tenint present que l’abril del 2021 va arribar al número 500 de la quarta època i que enguany també se celebra el centenari de la primera etapa de la revista (1922-1923). El lliurament del Premi tindrà lloc al Casal de Calaf, a les 19:30h. 

revista La Segarra

El jurat considera que la revista "La Segarra" reflecteix la vida dels municipis de la Baixa Segarra informant de les activitats culturals, polítiques, esportives, educatives, religioses o institucionals que s’hi organitzen. A més, la línia editorial de la publicació exerceix una mirada crítica d’aquells aspectes sobre els quals entenen que cal d’incidir des de Santa Coloma de Queralt i rodalia. Tot això sense oblidar l’esforç en la salvaguarda de la memòria col·lectiva.

El guardó és una escultura de l’artista Anna Marín-Gálvez que reprodueix la moneda Sikarra, adquirida per l’Espitllera i la Fundació Jordi Cases, documentada fa 2.300 anys i que s’exposa al Museu Comarcal de Cervera.

En la passada edició el Premi va ser per a la galeria La Cerverina d’Art, en els seus 25 anys de trajectòria al carrer Major de Cervera.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: