Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament del Catllar s'oposa al complex esportiu al voltant de Mas de la Creu

Tot i que el projecte es planeja a Tarragona, el consistori alerta dels problemes tècnics, mediambientals i d'aigua que poden provocar aquestes instal·lacions futbolístiques

Imatge d'arxiu de la senyalització del Camí del Mas de la Creu, a Tarragona Imatge d'arxiu de la senyalització del Camí del Mas de la Creu, a Tarragona ARXIU / BLOG COSETANO
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 30 abril 2024 07:44

L'Ajuntament del Catllar expressa la seva "ferma oposició" al projecte esportiu projectat al terme municipal de Tarragona, a la zona limítrof amb el municipi del Baix Gaià: un complex esportiu al voltant de Mas de la Creu. Després d'una anàlisi exhaustiva realitzada pels tècnics municipals i l’equip de govern catallarnc, "s'han identificat diversos problemes tècnics i mediambientals que pot generar aquest projecte i que amenacen la protecció i el desenvolupament sostenible del nostre entorn".

Entre els problemes detectats hi ha la desforestació, ja que, segons l'Ajuntament, el projecte podria implicar la pèrdua d'àrees forestals importants per a l'equilibri ecològic del municipi. En segon lloc, la preocupació que les instal·lacions esportives proposades generin una contaminació lumínica i acústica significativa, afectant negativament la qualitat de vida dels residents locals. També s'alerta de la previsió de consum d'aigua i es planteja la necessitat d'avaluar detingudament l'impacte del projecte en el subministrament d'aigua, així com la gestió sostenible d'aquest escàs recurs. En matèria de gestió de residus, l'Ajuntament del Catllar considera fonamental garantir que el projecte inclogui un pla integral per a la gestió adequada dels residus generats, minimitzant-ne l'impacte medioambiental. Segons el consistori, el complex esportiu també podria ocasionar problemes de mobilitat, donat que podria provocar congestions i cal garantir la seguretat de la ciutadania.

Finalment, l'Ajuntament del Catllar reitera el compromís amb la protecció del medi ambient i el benestar de la seva ciutadania. Per això, estan portant a terme un diàleg constructiu amb l'equip responsable del projecte esportiu per abordar aquestes preocupacions i cercar solucions que beneficiïn totes les parts involucrades.

Actualment el projecte de complex esportiu també està sent estudiat per l'Ajuntament de Tarragona, que és l'administració que hauria d'atorgar la llicència corresponent.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: