Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Excursió per reivindicar el poblat medieval dels Montgons de Tarragona

Durant la sortida, que tindrà lloc el dissabte 11 de maig, es visitaran les restes de l’església romànica de Sant Julià i del castell, a tocar del Polígon Riu Clar

Aquest dissabte s'organitza una excursió per reivindicar el poblat medieval dels Montgons de Tarragona Aquest dissabte s'organitza una excursió per reivindicar el poblat medieval dels Montgons de Tarragona CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 08 Mai 2024 07:33

L’Associació de Veïns Amics del Parc Riu Clar, amb el suport del Grup d'Amics de Toni Achón (Gata), organitza una sortida matinal, el proper dissabte 11 de maig, a l'antic poblat medieval dels Montgons, al terme municipal de Tarragona. L'activitat consisteix en conèixer a fons aquest assentament, que data del segle XII, i on hi podrem descobrir les restes arqueològiques de l’església romànica de Sant Julià i un mur encara conservat del castell dels Montgons, a tocar del Polígon industrial Riu Clar.

Durant la visita es llegirà un manifest on es reclama la dignificació de l'espai i la recuperació de l'indret davant el seu greu estat d'abandonament. Els Montgons és un lloc bastant desconegut per la ciutadania tarragonina i alhora és una de les grans joies arqueològiques de la ciutat. Podem considerar que son les restes originàries dels primers pobladors dels barris de Ponent, després de l'època romana.

Pel que fa a l'església romànica de Sant Julià, situada a l'antiga partida dels Montgons, és un espai molt desconegut per tota la població del Camp de Tarragona, "que s’ha de donar a conèixer i revaloritzar pel seu gran valor històric, arquitectònic i cultural que té", tal com defensen les entitats organitzadores.

La sortida

L'excursió arrencarà des de dos punts de trobada. A les 09h, un grup sortirà des de la plaça Imperial Tàrraco -davant de l'antiga facultat- i l'altre ho farà des de la plaça de les Corts Catalanes de Tarragona. Des d'allí, els participants anirant caminant cap al parc del riu Francolí, l’Horta Gran, fins al barri del Parc Riu Clar, que serà el lloc de trobada, a les 9:30 h, amb els veïns i les veïnes del barri.

Des d’allí seguiran caminant fins a l’església romànica de Sant Julià, on es llegirà el manifest de suport a la recuperació d’aquest tan preuat patrimoni oblidat i enrunat, i es descobrirà l’indret i el seu entorn. En acabar la visita, els participants tornaran cap al punt d’origen.

Inscripcions

Per inscriure’s a l’activitat cal  apuntar-se a la plana web del Gata www.gata.cat, a l’apartat de sortides, entre dilluns i divendres fins a les 23:00 h.

L’excursió és totalment gratuïta i no s’haurà de pagar els 5 €, encara que aparegui aquest concepte en el comprovant de resposta un cop s’hagi realitzat la inscripció via plana web del Gata.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: