Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC vol que Tarragona sigui “ciutat amiga de la gent gran”

Pau Ricomà presenta mesures per fer la gent gran protagonista del canvi a Tarragona

Pau Ricomà acompanyat del número 3 i cap de campanya Xavi Puig Pau Ricomà acompanyat del número 3 i cap de campanya Xavi Puig ERC TARRAGONA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 21 Mai 2019 16:48

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Tarragona Pau Ricomà ha reivindicat el paper de la gent gran de la ciutat en la transformació que vol impulsar a Tarragona. “Entenem que la gent gran aporta experiència i saviesa i no podem oblidar que són el puntal de moltes famílies. Si volem el canvi a Tarragona, la gent gran n'ha de ser partícip”, ha dit Ricomà. L’alcaldable ha remarcat l'oportunitat que brinden els Consells de Districte per dissenyar polítiques comunitàries de forma conjunta amb tots els tarragonins. “El canvi el volem per tothom i amb tothom, amb la gent de 18 anys, 30, 70 o 80”, ha afirmat. Ricomà ha apostat per fomentar les activitats saludables, culturals, esportives i lúdiques enfocades a la gent gran, escoltant les seves propostes i adaptant l'oferta a les seves necessitats.

L’alcaldable d’ERC ha reclamat l’impuls d’una ciutat “amb un espai amable amb la gent gran, amb ombres i bancs, WC públics i complint amb el que diu la legislació sobre accessibilitat i que és una assignatura pendent a Tarragona”. El candidat republicà també ha apostat per “sumar els comerços al concepte de ciutat amiga de la gent gran” i considera indispensable fer apostes intergeneracionals d'habitatge compartit entre joves i grans, “una fórmula que funciona molt bé en altres ciutats que crea llaços d'amistat i solidaritat entre els seus participants”. Ricomà també aposta per desplegar a Tarragona programes com el que ha liderat ERC a Amposta, el ‘Bon dia com estem?’, en què voluntaris en col·laboració amb serveis socials truquen periòdicament gent gran que viu sola per combatre la solitud i detectar qualsevol necessitat o problema de la persona gran.

Un protocol contra el maltractament i marginalitat a la gent gran
 
D’altra banda, la candidatura d'ERC-MES pretén impulsar també un “protocol contra el maltractament i la marginalitat de la gent gran”. Ricomà ha recordat que fa dos anys l'Ajuntament va aprovar per unanimitat en consell plenari una proposta d'ERC per combatre el maltractament a la gent gran, però asseguren que l'equip de govern no ha fet res per aplicar-ho. El candidat d'ERC-MES es compromet a desenvolupar aquest protocol “amb la col·laboració d'entitats, tècnics i administracions competents” per “eradicar les agressions que es produeixen en alguns casos de gent gran dependent» i lluitar també contra situacions com «estafes, delictes al seu propi domicili o la dificultat d'accés a determinats serveis pels entrebancs tecnològics”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: