Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

JxCat proclama que Rajoy ha perdut i que el resultat del 21-D avala la "figura institucional" de Puigdemont

Artadi felicita ERC i la CUP perquè la victòria de l'independentisme "és de tots"

Eufòria a la seu on Junts per Catalunya ha seguit la nit electoral del 21-D Eufòria a la seu on Junts per Catalunya ha seguit la nit electoral del 21-D ACN
Catalunya ACN
Divendres, 22 Desembre 2017 01:17

Junts per Catalunya (JxCat) ha proclamat que els resultats de les eleccions del 21-D al Parlament simbolitzen una derrota per al president espanyol, Mariano Rajoy, i per a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. En una compareixença amb els candidats de JxCat a l'Hotel Catalonia Eixample, aquest dijous a la nit, la directora de la campanya, Elsa Artadi, ha asseverat que el mandat de les urnes també avala la "figura institucional" del president destituït i cap de llista, Carles Puigdemont. A més, la número 10 per Barcelona ha felicitat els resultats d'ERC i la CUP perquè la victòria de l'independentisme "és de tots". Al seu torn, el portaveu de JxCat, Eduard Pujol, ha sentenciat que el 155 ha quedat "mort i enterrat". D'altra banda, el conseller destituït Jordi Turull ha interpel·lat la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría per dir-li: "Soraya, el Govern de Puigdemont ha guanyat, i les urnes han escapçat el PP".

Com si d'una competició esportiva es tractés, Artadi ha apuntat que la victòria de Puigdemont contra Rajoy ha quedat 34-4, pels escons de JxCat i PPC, respectivament -tot i que minuts més tard els populars han perdut el quart escó, en benefici de Cs-, i que la pugna entre independentistes i defensors del 155 ha quedat 70 contra 57. Entre crits de "Puigdemont, president" i "llibertat", la directora de la campanya de JxCat ha subratllat que els resultats del 21-D són "excepcionals" per unes eleccions que també ho són.

Finalment, Artadi ha dedicat la "victòria" de l'independentisme i la "derrota" del 155 als dirigents polítics que han estat empresonats o bé que han marxat a Brussel·les: Quim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Oriol Junqueras -encara a la presó-; Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig -a la capital belga; i a la consellera destituïda Meritxell Borràs, alliberada just en l'inici de la campanya.

Retret a Santamaría

Turull, que durant la campanya electoral ha tingut diversos missatges en contra de Santamaría, ha pujat a l'escenari al costat del número sis per Barcelona, Josep Rull, i la resta de candidats, per dirigir-se a la vicepresidenta espanyola i dir-li, en castellà: "Hola Soraya, el Govern de Puigdemont ha guanyat, i les urnes han escapçat el PP", entre l'ovació dels simpatitzants de JxCat. El portaveu del Govern destituït ha volgut dedicar "la victòria de l'independentisme" a Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart.

Al seu torn, Rull ha constatat que és "impossible" empresonar la voluntat "democràtica" d'un poble, i ha mostrat el convenciment de Catalunya per construir una República on no es pugui detenir ningú per defensar pacíficament i democràticament les seves idees.

Pujol ha reiterat que el resultat del 21-D avala Puigdemont, i ha demanat que es "prengui nota" del mandat de les urnes: "És l'hora de la ratificació, de la reparació i de la restitució del Govern legítim, ho estem esperant", ha insistit. Finalment, el portaveu de JxCat ha assegurat que la victòria de l'independentisme és una "heroïcitat".

Eufòria continguda

Els resultats del 21-D han desfermat l'eufòria a les files de JxCat. Després de veure al llarg de l'escrutini com anava perdent escons en detriment de Cs, la formació ha celebrat el fet d'haver quedat com a primera força independentista, per davant d'ERC. Des de JxCat veuen aquest resultat com un aval a la demanda estrella del programa i la campanya: el retorn del president destituït i de tot el Govern "legítim" al Palau de la Generalitat. Tot i la victòria de Cs, que al final ha aconseguit tres diputats més que JxCat, la formació que ha encapçalat Puigdemont ha respirat alleujada en veure que la majoria independentista es manté.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: