Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Pessebre de Sorra de la Pineda es podrà visitar a partir d'aquest divendres 8 de desembre

Vuit escultors i escultores d'arreu d'Europa estan finalitzant la construcció del conjunt escultòric de sorra més gran de la península ibèrica

Un escultor treballant aquest dimarts en una de les peces del Pessebre de Sorra de la Pineda Un escultor treballant aquest dimarts en una de les peces del Pessebre de Sorra de la Pineda JOSEP CARTANYÀ
Art Josep Cartanyà
Dimarts, 05 Desembre 2023 16:33

Ja falta menys per poder visitar la 24a edició del Pessebre de Sorra, al Parc del Pinar de Perruquet de la Pineda, un dels principals reclams del Nadal de Vila-seca. Aquests dies, vuit escultors i escultores procedents d'arreu d'Europa estan finalitzant la construcció del conjunt escultòric de sorra perquè es pugui visitar, del 8 de desembre al 7 de gener del 2024.

La presidenta del Patronat de Turisme, Lluïsa Clavé, ha visitat avui els treballs de construcció del pessembre, que ha definit com a "monumental", per la seva magnitud -300 metre cúbics de sorra i 300 metres quadrats de superfícies ocupada-. La regidora de Turisme també ha destacat que el pessebre rep la presència de prop de 25.000 visitants, la majoria de les poblacions del voltant, però també d'indrets llunyans. 

Per la seva banda, la coordinadora del Pessebre de Sorra, l'escultora catalana Núria Vallverdú, ha explicat que "tots els escultors d'enguany ja havien vingut en edicions anteriors". En concret, n''hi ha dos de Catalunya i sis procedents d'Itàlia, Bèlgica, Holanda, Dinamarca, Txèquia i Portugal. Vallverdú també ha posat en valor que el pessebre de la Pineda -el pessebre de sorra més gran de la península ibèrica- "té el tret especial que cad any és molt diferent, d'una temàtica diferent". Una temàtica que desperta molta curiositat entre el públic ja que no pràcticament no es desvetlla fins al mateix dia d'obertura: "Enguany hi trobem quatre piles -cadascuna respòn a un tema diferent- i tot junt fa una temàtica global", ha dit l'escultora.

Com és costum, els artistes utilitzen per treballar la sorra d'uns edificis que es van construir fa més de vint anys a la Pineda i que es guarda cada any per a la següent edició. Precisament l'any vinent, el 2024, serà l'any del 25è aniversari del Pessebre de Sorra, una edició que, de ben segur, serà "especial", tal com a indicat Núria Vallverdú.

Pessebre de Sorra 23 en construcció

Imatge del Pessebre de Sorra en construcció, al Parc del Pinar del Perruquet, a la Pineda (J.C.)

Activitats complementàries

La presidenta el Patronat de Turisme, Lluïsa Clavé, també ha apuntat que, al voltant del pessebre, s'organitzaran tallers familiars i activitats nadalenques com la fira d'artesania, la recollida de cartes al Haima reial -el 16 de desembre-,o el mapping nadalenc de la Pineda. Sense anar més lluny, aquest dimecres 6 de desembre, s'organitza un taller de fer tions de fusta i, el divendres dia 8, un taller de fanalets nadalencs. 

Les activitats culminaran el dia 23 de desembre, amb un concert especial a càrrec de la Coral Nova Unió.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: