Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Estat treballarà amb Reus la cessió de la platja de vies dels terrenys de l'estació

La ministra Raquel Sánchez ho ha anunciat en el marc d'una visita a Reus en què també ha dit que enguany es preveuen licitar les obres de l’estació de Bellissens

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, signant el llibre d'honor de l'Ajuntament de Reus, davant l'alcaldessa Sandra Guaita La ministra de Transports, Raquel Sánchez, signant el llibre d'honor de l'Ajuntament de Reus, davant l'alcaldessa Sandra Guaita REUS.CAT
Urbanisme Redacció Infocamp
Dijous, 22 Juny 2023 19:12

L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, han acordat l’inici del treball conjunt per a la cessió a l’Ajuntament de Reus de la platja de vies dels terrenys de l’estació, a l’avinguda del Comerç, propietat d’Adif. L’acord ha tingut lloc aquest dijous, 22 de juny, en una breu reunió de treball celebrada en el marc de la visita institucional de la ministra a l’Ajuntament de Reus.

L’alcaldessa ha recordat que aquest és un projecte "prioritari" pel nou govern de Reus i ha anunciat que el passat dilluns ja va sol·licitar una entrevista amb la presidenta d’Adif per avançar en aquesta històrica reclamació de la ciutat que ha de permetre "trobar la fórmula perquè l’ús dels terrenys pugui ser municipal i en benefici de la ciutadania de Reus".

Les obres de l'estació de Bellisens i la futura estació intermodal

La trobada també ha servit per fer un seguiment de projectes d’infraestructures en marxa. En aquest sentit, la ministra ha recordat l’objectiu de licitar les obres de construcció de l’estació de Bellissens aquest 2023 i aprovar l’estudi informatiu de l’estació intermodal i sotmetre’l a informació pública, també enguany.

En l’àmbit ferroviari, la ministra ha anunciat que Adif ja treballa en el projecte de pantalles acústiques al pas de les vies del tren a tocar de l’avinguda de Saragossa, amb la previsió de licitar les obres durant el segon semestre d’aquest 2023 i que el 2025 aquestes estiguin ja executades.

La cessió dels pisos que la Sareb té a Reus

Finalment, durant la reunió també s’ha parlat sobre la col·laboració en matèria d’habitatge, en especial de la cessió d’una quarantena de pisos que la Sareb té a Reus. Ajuntament i ministeri han acordat continuar converses per accedir a mecanismes de finançament estatal per a la rehabilitació dels habitatges i posar-los a disposició de la ciutadania.

L’alcaldessa Sandra Guaita ha manifestat que “la voluntat d’aquest nou govern municipal és establir aliances que permetin el desenvolupament de les infraestructures necessàries per la ciutat”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: