Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El nou POUM de Tarragona aposta per un creixement que cohesioni la ciutat

Finalitzen les jornades de treball dels partits i mentre s'elabora un primer document s'obrirà un debat participatiu

El conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig El conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig TJERK VAN DER MEULEN
Urbanisme ACN
Dimarts, 01 Març 2022 17:58

El nou POUM de Tarragona aposta per promoure un creixement que cohesioni la ciutat i descarta grans plans urbanístics a la zona de Llevant, com el de la Budellera, Terres Cavades o Mas d'en Sorder. Aquest dimarts s'ha celebrat la quarta i darrera jornada de treball entre els partits polítics que s'havien previst com a pas previ per a l'elaboració del nou document urbanístic. El conseller de Territori municipal, Xavier Puig, ha explicat que durant els propers mesos s'elaborarà un document que servirà com a avenç del pla i que, en paral·lel s'obrirà un procés de participació ciutadana. Des del PSC han criticat alguns aspectes del nou POUM i han assegurat que és la proposta d'ERC i no pas de tot l'equip de govern.

Puig ha apuntat que aposten per generar més espais verds i introduir l'Anella Verda al centre de la ciutat. Alhora, pacificar les principals carreteres d'entrada, com l'N-340 o la T-11, per fer "una ciutat més amable" i aprofitar els "forats" que hi ha a nivell urbanístic per omplir-los i cohesionar la ciutat. "No volem un creixement expansiu, al contrari. Treballem sota el prisma del creixement sostenible i de cohesió que busca omplir els forats buits, arreglar les entrades de la ciutat, generar convivència i punts de trobada respectant els entorns naturals", ha assenyalat.

Tot plegat en context de previsió d'estancament demogràfic a la ciutat. Les previsions són que fins al 2050 la ciutat passi dels 136.500 habitants actuals als 142.000. L'escenari més alcista parla d'arribar als 172.000 l'any 2050. Puig ha comentat que segons les dades del 2011 hi ha 7.772 pisos buits a la ciutat, que si s'aprofitessin permetrien allotjar prop de 20.000 persones. A banda hi ha 415 solars urbans buits amb una capacitat potencial de 2.373 habitatges. "És un creixement que densificaria la ciutat i seria bo", ha exposat.

A banda, hi ha una sèrie de zones en les quals ja s'hi preveu que s'hi pugui fer obra nova i que permetrien rebre fins a 27.000 habitants més. Entre aquestes no hi ha previstes àrees que contemplen plans urbanístics a la zona de Llevant que han estat polèmics, com els de la Budellera, Mas d'en Sorder o Terres Cavades. Tot i això Puig ha defensat que "no s'està impedient el creixement enlloc" sinó que s'està "redimensionant". En el cas de Llevant, el marge de creixement previst és de fins a 1.500 habitatges. "Els damnificats són els grans macroprojectes que no responen a la realitat actual i que tenien la capacitat de monopolitzar un creixement que volem que es reparteixi", ha exposat.

Crítiques del PSC

La portaveu del PSC al consistori, Sandra Ramos, ha assegurat que la proposta del nou POUM "és d'ERC, no de l'equip de govern". Ramos ha defensat que es pugui construir més a Llevant per tenir noves promocions d'habitatge social i per tal d'ampliar l'oferta de nous habitatges. En aquest sentit, ha considerat que l'expansió a Mas d'en Sorder i la Budellera és una bona opció.

On els socialistes tracen una "línia vermella" és a l'Horta Gran. En aquesta àrea situada entre el centre i els barris de Ponent des del PSC defensen que no s'hi faci ni un immoble i s'aposti per un gran parc urbà. En canvi, Puig ha defensat fer habitatges en la zona més propera a l'N-340 per donar continuïtat a la ciutat.

Des de la CUP, la consellera d'Habitatge Eva Miguel ha posat en focus en el fet de debatre "si Tarragona necessita, o no, projectar nous sectors de creixement; o si, per contra, amb els que ja contemplen les normes urbanístiques subsidiàries n'hi ha prou". Miguel ha demanat també fer una cinquena sessió de treball per parlar específicament dels sectors de creixement.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: