Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Nou enllumenat LED i menys barreres arquitectòniques a Mas Moresc d’Alcover

L’objectiu és reduir el consum energètic i la contaminació lumínica

La substitució de l'enllumenat s'ha fet per LED per reduir el consum energètic La substitució de l'enllumenat s'ha fet per LED per reduir el consum energètic AJUNTAMENT D'ALCOVER
Urbanisme Redacció Infocamp
Dimarts, 14 Juliol 2020 17:02

Aquest mes de juliol han finalitzat els treballs de substitució de l’enllumenat públic de Mas Moresc d’Alcover, deteriorat amb els anys, per tecnologia LED. A més, s’han reduït els punts de llum dels 105 anteriors als 68 actuals i s’han redistribuït al llarg de Mas Moresc per gaudir d’una il·luminació més uniforme. A més, s’han executat un seguit de millores amb l’objectiu de seguir reduint barreres arquitectòniques. Entre aquestes destaca el rebaix de deu voreres per millorar l’accessibilitat dels vianants, cotxets i persones amb mobilitat reduïda.

L’objectiu de la substitució de l’enllumenat és reduir el consum energètic, la  contaminació lumínica i al mateix temps augmentar l’eficiència en la il·luminació de l’entorn. Els carrers que compten amb un nou enllumenat són Mas Moresc, Compte de Prades, Samuntà, Molí d’en Ripoll, Micanyo, Camp de l’església, Puig de Forques i el carrer Pere Voltor.

Per a la il·luminació del vial s’han instal·lat lluminàries tipus LED, de baix consum, a una alçada de 4,5 metres amb materials de llarga vida i contra impactes. Aquestes tenen la peculiaritat que, en les tres primeres hores de funcionament, el seu consum és del 100%. A partir de la quarta hora, es produeix un estalvi energètic del 10% i així successivament en les properes hores, fins assolir el consum final de les llums fins la seva aturada que és d’un 60%.

La meitat del cost d’aquesta actuació va a càrrec de l’Ajuntament, i l’altra meitat, s’acull a una línia d’ajut FEDER destinada a projectes singulars que afavoreixen el pas a una economia baixa en carboni en el marc del programa de creixement sostenible 2014-2020.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: