Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona construirà 400 habitatges socials al Pla Parcial 10

L’Ajuntament està en converses amb els promotors del nou centre comercial perquè no afecti el comerç de proximitat

Imatge aèria dels terrenys on té previst urbicar-se el nou centre comercial de Ten Brike, que haurà de substituir IKEA Imatge aèria dels terrenys on té previst urbicar-se el nou centre comercial de Ten Brike, que haurà de substituir IKEA ARXIU / GOOGLE MAPS
Urbanisme ACN
Divendres, 02 Agost 2019 18:18

L’Ajuntament de Tarragona impulsarà la construcció de 400 habitatges socials al Pla Parcial 10 (PP10) –conegut com a Pla Parcial d’IKEA-, segons ha assegurat el conseller de Territori, Xavier Puig. Puig ha recordat que la seva formació, ERC, s’havia oposat al desenvolupament urbanístic dels terrenys, d’uns 68.000 metres quadrats, però a causa de l’estat avançat en el que es troba ha assegurat que si s’aturés ara l’Ajuntament hauria d’assumir indemnitzacions “milionàries”. Per tant, ha explicat que han optat per fer un “plantejament pragmàtic” d’intentar-lo aprofitar, creant habitatges socials i buscant que l’oferta que tingui el centre comercial que Ten Brinke ha d’aixecar “no entri en col·lisió amb els interessos del comerç local”. Puig ha assegurat que ha mantingut contactes profitosos amb l’empresa per buscar fórmules que ho permetin.

El govern municipal ha apel·lat a la “responsabilitat” per no aturar el projecte del PP10, al qual els dos partits que el formen -ERC i En Comú Podem- s’hi havien oposat. “Està en un estat molt avançat d’aprovació i té uns nivells de compromisos assolits tan grans que faria que fossin molt quantioses les indemnitzacions que s’haguessin d’assumir de diner públic, i que fos molt complicat l’itinerari de litigis que tindríem amb molts propietaris”, ha relatat Puig.

Aquest divendres s’han obert els sobres de les ofertes econòmiques per a la urbanització dels terrenys, d’uns 68.000 metres quadrats, i el consistori ha avançat que l’empresa més ben valorada ha estat una Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Comsa i Rogasa. S’havien presentat 14 ofertes. Puig ha concretat que ara l’UTE haurà de presentar la documentació requerida abans de ser declarada com a guanyadora. El conseller no ha concretat quan podran començar les obres.

Habitatge social

La voluntat del govern municipal és construir uns 400 habitatges socials al PP10. A la zona hi ha previstos 1.200 pisos i Puig ha comentat que el consistori en pot aconseguir aproximadament el 35% per a usos socials.

Defensa del comerç de proximitat

Ten Brinke va invertir uns 14 milions d’euros per comprar els terrenys per construir un centre comercial, d’oci, hoteler i de restauració. El nou projecte del PP10 es construirà entre la carretera T-11 i l’Anella Mediterrània de Campclar, just davant del parc comercial de les Gavarres.

Puig ha destacat que el plantejament de l’empresa holandesa i el de l’Ajuntament són coincidents en el punt que l’objectiu és atreure persones de tot el Camp de Tarragona. “Volem aprofitar tot el que es pugui del PP10 per ajudar el comerç local, per reinvertir-hi i generar-hi sinergies”, ha destacat el conseller, que ha qualificat de “fructíferes” les converses telefòniques que ha mantingut amb el grup empresarial en els darrers dies.

De tota manera ha valorat que encara és aviat per saber com es podran congeniar els interessos de Ten Brinke i del petit comerç local. Una de les fórmules passaria perquè al centre comercial s’hi venguin productes que no es troben al centre de la ciutat.

Budellera

Un altre pla urbanístic que l’anterior equip de govern format per PSC i PP treballava per impulsar és el de la Budellera (PP24). Des d’ERC s’hi van oposar frontalment des del primer moment. Tot i que es van moure els primers fils per tirar-lo endavant, Puig s’ha mostrat optimista de cara a poder-lo aturar. “Està en moments diferents del PP10 i hi ha molt més camp per córrer”, ha indicat. De tota manera ha recordat que els sembla un projecte “nociu” per al creixement de la ciutat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: