Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Comença el judici contra els dos acusats de matar un home a Tarragona l'any 2021

El fiscal demana 18 anys i sis mesos de presó per un delicte d'homicidi i robatori i les defenses l'absolució

Un home i una dona, d'esquenes, acusats de matar un altre home  el març del 2021 en el primer dia de judici de l'Audiència de Tarragona Un home i una dona, d'esquenes, acusats de matar un altre home el març del 2021 en el primer dia de judici de l'Audiència de Tarragona MAR ROVIRA / ARXIU / ACN
Successos ACN
Dimarts, 25 Octubre 2022 19:22

L'Audiència de Tarragona ha començat a jutjar aquest dimarts l'home i la dona acusats de matar un home el març de 2021 en un descampat proper a l'establiment de Bricodepot, situat als barris de Ponent de Tarragona. En la primera jornada del judici, amb jurat popular, ha declarat l'únic testimoni dels fets, que ha assegurat que l'acusat va propinar diverses punyalades a la víctima arran d'una discussió originada per un robatori d'una bossa. Les ferides per arma blanca van provocar la mort de l'home. El fiscal demana 18 anys i 6 mesos de presó per un delicte d'homicidi i robatori amb violència, l'acusació particular eleva la pena a 20 anys per un delicte d'assassinat i 4 més per robatori, mentre que les defenses sol·liciten l'absolució.

Els acusats declararan en l'última jornada del judici prevista per aquest divendres després que les defenses ho demanessin en els al·legats inicials d'aquesta primera sessió. Ambdós, són parella i es troben en presó provisional comunicada i sense fiança per aquesta causa des del 29 de març de l'any 2021. Els fets es remunten al dia 25 de març, al voltant de les deu de la nit, quan els dos acusats es van trobar amb la víctima en un descampat, pròxim a la nacional 340, entre els barris de Campclar i Torreforta de Tarragona. En la primera declaració, l'únic testimoni dels fets, ha explicat que els dos acusats van arribar al descampat on estaven la víctima i ell consumint drogues. Segons el declarant, la víctima va oferir substàncies als acusats després que els expliqués que tenien problemes amb un veí, el qual els havia interposat un ordre d'allunyament.

El testimoni, que mantenia una relació d'amistat amb la víctima des de feia uns mesos, ha relatat que la dona acusada va robar una bossa a l'home mort, que contenia diversos objectes, entre els quals una batedora. Segons l'home, els acusats van marxar després de presumpte robatori i van tornar al voltant de la mitjanit acusant-lo de mentider perquè havia alertat a la víctima de la sostracció. L'escrit del fiscal relata que l'acusada va agafar un pal de "grans dimensions" per intimidar la víctima que s'estava discutint amb l'altre acusat. També ha detallat que l'acusada va aprofitar el moment de la baralla per robar a la víctima el telèfon mòbil que havia deixat en un mur de pedra.

"Vaig veure com l'acusat li donava dos cops, em pensava que eren cops de puny, però eren punyalades, ell- la víctima- va deixar de cridar i gesticular i es va quedar congelat, llavors quan vaig intentar agafar-li el canell, vaig veure que portava un ganivet a la mà", ha manifestat el testimoni. El declarant ha assegurat que va trucar ràpidament al 112 per demanar ajudar perquè, diu, l'acusat el va amenaçar que el pròxim seria ell. L'home també ha declarat que mentre parlava amb els serveis d'emergència, l'acusat, després de dubtar, es va allunyar, finalment, del lloc dels fets. Alhora, ha afirmat que la víctima va donar els noms dels acusats a la patrulla de Mossos d'Esquadra que els va atendre i que estava conscient fins que va pujar a l'ambulància per ser traslladat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

El ministeri fiscal en el seu escrit d'acusació relata que la víctima va rebre dues punyalades que li van causar diverses lesions quirúrgiques i d'origen traumàtic - en el flanc esquerre, en l'hemitòrax lateral esquerre i en el braç esquerre - fetes per un ganivet de set centímetres de fulla i disset de llarg, propinades per l'acusat. Totes aquestes lesions, segons els informes dels metges forenses que recull la fiscalia, van causar la mort a la víctima, que va morir al cap d'unes hores d'ingressar al centre hospitalari.

Penes de més de divuit anys de presó

Per tot plegat, el fiscal demana per als dos acusats catorze anys de presó per un delicte d'homicidi, quatre anys i sis mesos més per un delicte de robatori amb violència portant armes i per protegir-se en la fugida i una pena de multa de dos mesos, amb una quota diària de 12 euros, per un delicte de furts. En el cas de l'acusada també li sol·licita una pena de 24 mesos de multa, amb quota diària de 12 euros, per un delicte continuat de trencament de condemna, ja que tenia prohibit acostar-se a la zona de l'establiment de Bricodepot per una sentència del mes de febrer de l'any 2020. El ministeri fiscal també reclama una indemnització de 42.000 euros per cada progenitor de la víctima de responsabilitat civil.

Per la seva banda, l'acusació particular, que representa als familiars de la víctima, eleva la petició de pena a 20 anys per un delicte d'assassinat, ja que considera que la víctima no es va poder defensar. A la vegada, sol·licita quatre anys més pel robatori amb violència. Pel que fa als lletrats defensors demanen l'absolució dels seus representants i defensen la seva innocència. En la primera jornada del judici, que s'ha ajornat dues vegades, també han declarat diversos professionals del sistema d'emergències i la mare de la víctima, que ha afirmat que el seu fill no tenia problemes amb ningú, que era "bona persona" i que havia intentat diverses vegades desintoxicar-se. La vista continuarà aquest dimecres amb les declaracions dels cossos policials.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: