Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Enverinen, martiritzen i maten els gats ferals de Vimbodí i Poblet

Vimbodí Pets denunciarà els joves identificats que van matar els gats i els peixos del municipi / L'associació també constata que han desaparegut els gats de la colònia controlada del Monestir de Poblet

Imatge d'arxiu d'una gata desapareguda a Vimbodí i Poblet Imatge d'arxiu d'una gata desapareguda a Vimbodí i Poblet ASSOCIACIÓ VIMBODÍ PETS
Successos Redacció Infocamp
Divendres, 31 Mai 2019 21:19

L'Associació Vimbodí Pets ha denunciat l'assassinat i l'enverinament de diversos gats ferals a Vimbodí i Poblet durant aquest mes de maig. L'entitat va poder identificar els joves autors, a qui denunciarà properament. A més, l'associació també ha assegurat que han desaparegut els set gats que pertanyien a la colònia controlada de la zona del Monestir de Poblet.

Tot va començar el passat 7 de maig, quan es va detectar una pintada en un dels cotxes estacionat a la plaç de les Orenetes que indicava “Putos Gats. Moriran”. De bon principi, l'Associació Vimbodí Pets va sospitar que l'autor de la pintada havia der ser una persona jove -per la mida de l’empremta-, ja que havia deixat el senyal de la seva mà en el vehicle. El mateix dia va aparèixer mort un gat mascle (el Mapeta, d’un any d’edad) de la colònia de gats de la Davsa. Aquesta colònia de gats està controlada, els membres estan esterilitzats, desparasitats i amb el test fet, és a dir, no són transmissors de cap malaltia ni entre ells ni als humans.

Dos dies abans, al mateix lloc, també havia aparegut morta una gata siamesa marró amb ulls blaus i darrera de Cal Joan Bo va aparèixer mort de feia dies, un gat mascle de color clar amb ulls blaus, de 5 anys d’edat. Segons l'associació "els tres presentaven la mateixa simptomatologia, mort per un traumatisme que no es corresponia amb un atropellament".

Identifiquen els adolescents que van matar els gats a pedrades i amb una vara de ferro clavada al cap

Quan es va realitzar l’autòpsia dels gats morts, la veterinària va determinar que dos dels gats havien mort d’una pedrada i un altre per que li van clavar una vareta de ferro pel cap. De forma imediata, membres del col·lectiu van localitzar els autors dels fets, uns adolescents que havien matat de la mateixa manera a 7 o 8 peixos dels safareigs de les roques. Els joves havien estat identificats per una sèrie de fotografies que els veïns havien captat. Aquests joves van matar els peixos clavant-los-hi la vareta de ferro tal i com, amb posterioritat, van matar a un dels gats.

Tot i haver estat fotografiats, quan es va parlar amb els joves, al principi aquests van negar els fets i van atribuïr-los a uns nois de Montblanc. Finalment, van afirmar haver apedregat als gats. El resultat de la salvatjada: 3 gats morts, una coixa del maluc, una amb la pota del davant trencada i a la Batman -una gateta blanca i negra de la plaça de les Orenetes-, amb un ull ensorrat. Un cop haver fet les diverses comprobacions, l'associació denunciarà els fets.

No escarmenten

Recentment, però, l'associació ha localitzat "cadells de gatets de mes i mig d’edat, destinats a donar en adopció, decapitats. El cos a una banda i el cap a uns metres de distància", detallen. També han detectar que des de fa dies els gats ferals de la Davsa "mostren símptomes de que estant sent enverinats. Dues gates, esterilitzades dins el programa CES (Captura, esterilització i solta), han estat trobades mortes i falten altres 7 gats que no apareixent per cap lloc".

Al Monestir de Poblet, que també és competència de l’Associació Vimbodí Pets, falten 7 gats més de la colònia controlada. Davant d’aquests fets, Vimbodí Pets demanen "que els ajuntaments facin complir les lleis i sobretot, apliquin el conveni que Ajuntament de Vimbodí i Associació Protectora d’animals tenen en relació a la protecció dels gats ferals".

Per la seva part, aquests fets no quedaran així: "prendrem mesures i, acabarem esbrinant qui és l’autor dels enverinaments. Aquesta és una comunitat petita i sabeu que, tot s’acaba sabent i que sempre trobem als malvats que fan aquestes gestes psicopatològiques i cromanyòniques".

Finalment, demanen la col·laboració ciutadana i recorden que "aquests fets estan penats per la llei amb pena de presó pels autors".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: