Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Comença el judici contra l'assassí confés de Carmen Ginés, veïna de la Pobla

Francisco Javier Mora s'enfronta a la pena màxima de 25 anys per l'assassinat de Carmen Ginés, el 17 de desembre de 2016 / Diverses persones es concentraran davant els jutjats de Tarragona per exigir justícia

Carmen Ginés, la veïna de la Pobla de Mafumet que va morir als 44 anys Carmen Ginés, la veïna de la Pobla de Mafumet que va morir als 44 anys ARXIU / INFOCAMP
Successos Redacció Infocamp
Divendres, 14 Setembre 2018 07:57

Aquest divendres 14 de setembre, a les 09:30h, arrencarà el judici per l'assassinat la veïna de la Pobla de Mafumet, Carmen Ginés, que va morir a mans de la seva parella, Francisco Javier Mora, la nit del 17 de desembre de 2016, al seu domicili del carrer Reus de la Pobla. La vista s'iniciarà amb la constitució del jurat, la lectura dels escrits provisionals i els informes inicials, tot i que no serà fins el dilluns 17 de setembre, quan comencin a declarar una desena de testimonis.

L'acusat confés del crim, Francisco Javier Mora, està previst que declari el dijous 20 de setembre. L’home, de 46 anys, es troba en presó provisional comunicada i sense fiança des del 21 de desembre del 2016 per la mort de la seva dona i per haver agredit sexualment la filla d’ella. Precisament, arran de l'agressió a la menor es va obtenir el seu ADN, el qual va coincidir amb el perfil de les restes biològiques que no s’havien pogut identificar durant la investigació d'una violació del 2003. El 4 de setembre del 2017, després d’atribuir-li la presumpta violació de fa gairebé 15 anys, el jutjat d’instrucció número 5 de Tarragona va formalitzar també el seu empresonament per aquesta causa.

L'acusat va matar la seva dona a ganivetades i va agredir sexualment la filla d'ella

Francisco Javier M. va matar la seva parella la nit del 17 de desembre del 2016 en un pis del carrer Reus de la Pobla de Mafumet. L'home hauria mort la dona propinant-li nombroses ganivetades i no va ser fins l’endemà al migdia que es va personar a la comissaria dels Mossos de Campclar per confessar el crim. Quan els agents es van desplaçar al domicili per comprovar els fets, hi van trobar el cadàver amb signes de violència.

A més de l’homicidi o assassinat de la dona, la magistrada de violència de Tarragona també va acusar l’home d’haver agredit sexualment a la filla de la seva parella, de 15 anys. Segons van assenyalar aleshores fonts judicials, no constaven denúncies prèvies de la dona, però sí que l’home tenia vigent una ordre d’allunyament d’una exparella per maltractaments. L’autor confés tenia aleshores 44 anys, la mateixa edat que la víctima, Carmen Ginés, molt coneguda al poble i amb qui s’havia casat feia dos anys.

Concentració per exigir "justícia"

Durant aquest matí, està previst que centenars de persones -moltes d'elles veïnes de la Pobla- es concentraran davant del Jutjat Penal de Tarragona per tal d'exigir la màxima condemna a l'assassí confés. Amb aquesta acció, els manifestants volen expressar la seva solidaritat amb la família de la Carmen, així com el seu suport a la filla que va ser agredida sexualment.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: