Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les farmàcies del territori assumiran el programa de detecció del càncer de còlon

El programa permet diagnosticar més de mig miler de casos al Camp de Tarragona i al Baix Penedès des del 2015

Imatge d'arxiu d'una farmàcia de Salou Imatge d'arxiu d'una farmàcia de Salou ARXIU / INFOCAMP
Salut ACN
Dilluns, 04 abril 2022 13:04

Les farmàcies del Camp de Tarragona s'encarregaran de recollir les mostres per al programa de detecció del càncer de colon. El programa es va iniciar l'any 2015 i la recollida de mostres es feia als centres d e l'Atenció Primària. Des d’aquest mes d'abril, seran les farmàcies adherides les que proporcionaran als usuaris els estris per recollir les mostres, facilitaran la informació necessària i les recolliran per enviar-les al laboratori d'anàlisi. Els homes i dones d'entre 50 i 69 anys reben una carta per participar en el programa. Des que es va iniciar l'any 2015, ha permès detectar 525 casos de càncer entre els usuaris participants a les comarques tarragonines.

Amb el canvi de distribució, el programa passarà a desenvolupar-se únicament a les farmàcies col·laboradores de les nou Àrees Bàsiques de Salut (ABS) del Camp de Tarragona. Inicialment el servei es farà a les àrees de Cambrils, Salou, l'Alt Camp Oest, Reus 2, Torredembarra, Baix Penedès Interior, Montblanc, Reus 3 i Vila-seca.

El president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, Toni Veciana, s'ha mostrat satisfet de la posada en marxa de progrma a les farmàcies del territori. "Els farmacèutics compten amb una rigorosa preparació professional i també amb una àmplia experiència en la participació en programes de cribratge. El programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte a les farmàcies del Camp de Tarragona reforça, un cop més, el paper de la farmàcia i la situa en una reconeguda posició dins del sistema sanitari", ha declarat.

A través d’aquesta prova es pot detectar el càncer en fase precoç i reduir el risc de patir-lo, detectant pòlips o lesions amb potencial de malignitzar i que cal que siguin extirpats per evitar que evolucionin.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: