Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Crida de les infermeres a protegir-se davant l'onada de calor

La deshidratació per efecte de la calor és una de les urgències freqüents en els serveis sanitaris del territori

Els infermers i les infermeres són un personal clau en la fase de triatge d’urgències, dins dels serveis sanitaris Els infermers i les infermeres són un personal clau en la fase de triatge d’urgències, dins dels serveis sanitaris ARXIU / INFOCAMP
Salut Redacció Infocamp
Dimecres, 26 Juny 2019 07:59

“Infermers i infermeres són un personal clau en la fase de triatge d’urgències, dins dels serveis sanitaris”, reclamen des del Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA). “A nosaltres ens correspon valorar i activar l’atenció dels pacients assegurant que es prioritzen les situacions de més gravetat”, per això, diuen, “com més acurada sigui aquesta tasca, més possibilitats d’un bon resultat de les situacions que es presenten”, diuen les infermeres.

Les infermeres de CODITA expliquen que molts dels accidents o urgències d’estiu que requeriran assistència sanitària es poden evitar, sobretot els relacionats amb altes temperatures. Una bona hidratació i seguiment de les persones grans allà on es trobin i una cura especial sobre infants i persones amb necessitats especials són fonamentals. És important tenir cura de nadons i infants, gent gran i amb malalties cròniques, especialment de tipus respiratòries, perquè els afecta especialment la calor. Per això, es recomana mantenir-se en contacte freqüent amb persones grans o malaltes que viuen soles o aïllades, ajudant-los si és possible a seguir aquests consells de protecció.

A la feina, més riscos

En els entorns laborals, tant a l’aire lliure com en centres de treball tancats, és important fer descansos regularment, hidratar-se de forma suficient, evitar les altes temperatures en la mesura que es pugui i protegir-se de la radiació solar, en totes les hores del dia. A la feina, a més, no s’ha de prendre alcohol, sigui de la graduació que sigui, ja que a més del risc d’accidents s’hi suma l’efecte de deshidratació que provoquen les begudes alcohòliques.

El cop de calor apareix sovint en persones que fan feines a la via pública o al camp en les hores de més insolació: es reconeix perquè provoca malestar, nàusees, vòmits, mal de cap, respiració accelerada, confusió, o, fins i tot, deliri. La persona se sent malament de forma sobtada, sense una causa aparent, i en algunes ocasions la situació es pot complicar fins a requerir ingrés hospitalari. Cada estiu hi ha per damunt d’una vintena de persones que moren arran d’un cop de calor, en alguns casos agreujat per patologies cròniques prèvies.

A més de tot això, convé evitar conductes de risc als espais d’oci com ara a la platja i en el bany, i a l’hora de practicar esports, prenent mesures senzilles però d’efecte protector, expliquen des del Col·legi. “L’educació en salut s’hauria de fer durant tot l’any, ja que amb ella estem intervenint per a millorar la qualitat de vida de tota la ciutadania i evitem ingressos o atencions sanitàries per imprudències”, conclouen des de CODITA.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: