Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Quico Palomar, trobador del 'Deixa en pau en Puigdemont'"

Opinió Luna Montesano Aran
Divendres, 29 Desembre 2023 19:48

Envoltat de públic molt jove i també de seguidors de tota la vida, en Quico Palomar va gravar un directe, que segons l’artista és experimental i improvisació. Es va anomenar «Deixa en pau el Puigdemont» i el va acompanyar amb una pintura.

Sens dubte, és un home valent que estima la justícia i sap reconèixer les bones persones dels diferents colors polítics, que per atrevir-se a pensar i actuar lliurement han estat maltractades aquests últims anys per la intolerància.

Quico Palomar és un joglar del segle XXI, l’últim trobador, poeta, compositor, artista plàstic, humorista, cantautor, etern caminant urbà, artista polifacètic,músic constructor de noves realitats amb dibuixos i pintures que ens transporten a mons de fantasia indefinits, activista dels canvis socials que porta tota una vida vivint fidel als seus ideals.

Va ser cofundador de la Fura dels Baus (1979). També membre de la Tribu de Santi Arisa i un dels participants al primer festival que es va celebrar al nostre país amb els Family i els Iceberg. En aquells temps en Quico Palomar ja era un hippie medievalista, que acompanyava les seves creacions musicals amb dibuixos que les il·lustraven. Des de sempre una carpeta plena de dibuixos i pintures és inseparable d’aquest músic que toca la mandolina, la flauta d’èmbol, el teclat, la guitarra i el theremin.

Actualment té 73 anys i continua la seva activitat per tota Catalunya. És un etern viatger, un creador de missatges per als nous temps que estem vivint al nostre país, un activista que lluita per la veritable llibertat de pensament i de vida. Afirma que «independentment de l’orientació política tothom té dret a l’autèntica llibertat, concepte que aquests últims anys ha estat bastant intolerat».

El mestre Palomar té incomptables obres musicals i pictòriques corresponents a tota una vida de dedicació. L’objectiu d’en Quico Palomar sempre ha estat construir una realitat millor des del sentit de l’humor, fer riure a la gent fins i tot en temps difícils i canviar moltes situacions amb energia positiva i cançons amb permanents lletres de canvi. Sempre està envoltat de gent molt jove que l’escolta amb fascinació, perquè aconsegueix treure la rialla de qui l’escolta en qualsevol moment inesperat, com avui quan hem parlat amb ell i ens ha explicat i recordat els anys i espectacles compartits amb la diva de la pintura, l’artista Conxita Pladevall i Vila.

Luna Montesano Aran

Luna Montesano Aran

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: