Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"L'ús del patinet elèctric, entre la regulació i l’educació vial"

Opinió Lluís Navarrete
Dissabte, 18 Setembre 2021 00:47

La popularitat d’aquest tipus de vehicles, dels que cada dia veiem més en els carrers de les viles i ciutats, demostren que no són una moda passatgera.

A mitjans del passat mes de juliol, l’Ajuntament de Reus va posar de relleu el notable increment de la sinistralitat dels usuaris de patinets elèctrics. A Barcelona la implicació d’aquest tipus de vehicles en accidents ha crescut un 82%.

La nova normativa de la DGT que va entrar en vigor el passat 2 de gener, defineix que entenem com a vehicles VMP (vehicle de mobilitat personal), la seva velocitat, i per on poden o no circular.

Algunes de les multes més habituals que reben aquest tipus de vehicles són per circular per la vorera, portar els auriculars posats o saltar-se un semàfor en vermell, infraccions que suposen un greu perill tant per altres vehicles com pels vianants.

Com a complement a la normativa de la DGT, municipis com Tarragona han fet modificacions de l’ordenança de civisme, o d’altres com és el cas de Cambrils, Salou i Vila-Seca han creat sinergies per crear una ordenança específica amb unes característiques comunes.

Al Vendrell anem amb retard, el Ple per unanimitat va aprovar fa 2 anys de fer una normativa per aquest tipus de vehicles, però hores d’ara encara no s’ha creat ni la comissió que hauria de treballar en la creació de l’ordenança o reglament.

Tampoc són visibles cap mena de senyal de trànsit, que indiqui per exemple, la prohibició de la circulació d’aquests tipus de vehicles per les zones exclusives per a vianants del municipi.

És fonamental tenir una normativa ben clara, amb campanyes de informació i de conscienciació a la ciutadania i sobretot en les escoles e instituts de la nostra vila.

Per tal de millorar la regulació a nivell local i que els usuaris dels VMP tinguin clar que poden o no fer amb els seus vehicles, és fa necessari unes bones campanyes informatives. Fem-ho ja.

Lluís Navarrete

Lluís Navarrete

Portaveu Grup Municipal Primer el Vendrell

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: