Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Deixem a les nenes somiar!"

Opinió Silvina Lugones i Rodrigo
Dilluns, 12 Octubre 2020 11:07

Que ningú impedeixi fer realitat els teus somnis.

Quina nena no ha somiat mai amb ser artista, poetessa, mestra, futbolista, metgessa, bombera, enginyera, activista,... Tota una llista innumerable de preciosos anhels i desitjos a complir que es posaran en perill o es truncaran per poderoses i devastadores realitats socioeconòmiques, polítiques, religioses i culturals.

Sí aquestes realitats influeixen sensiblement en els processos d’aprenentatge dels infants i joves, es a dir, en els processos de canvi, adaptació, desenvolupament i maduració de la nena i del nen al seu entorn. Perquè en molts indrets encara no s’ha pres nota?

Tampoc podem oblidar que la família, l’entorn social pròxim i el model político-social i ideològic són pilars fonamentals per al desenvolupament integral del menor. Avui en dia, encara podem observar moltes realitats que presenten importants dèficits en aquests pilar bàsics. I les nenes encara ho pateixen amb més intensitat.

Una nena ha de tenir una òptima maduració biològica dins d’un context que permeti el seu desenvolupament personal i social i que salvaguardi i garanteixi la seva seguretat i els seus drets. Uns factors ambientals negatius condicionaran el desenvolupament i el futur de la nena i la seva completa inclusió en la societat.

Nosaltres com a societat avançada hem de projectar patrons i models d’ensenyança social positius. Contribuir, apostar i promoure la plena inclusió, igualtat i empoderament de la nena és responsabilitat nostra com a éssers humans i com a societat organitzada.

Silvina Lugones i Rodrigo

Silvina Lugones i Rodrigo

Secretària de la Dona d'ERC El Vendrell

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: