Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"La República de la igualtat entre dones i homes"

Opinió Beatriz Mayordomo
Dimarts, 07 Març 2017 21:12

És important destacar que per treballar la igualtat de gèneres i aconseguir les mateixes oportunitats, no solament és necessària l'educació dins d'una aula; igual d'important és l'educació que donem en les nostres llars. Hem de donar una educació constructiva, i fer-los entendre que ells i elles podran ser i fer el que desitgin, sense estar obligats a comportar-se d'una manera o d'una altra per ser homes o dones.

El 8 de març es reivindica la lluita de les treballadores per a millorar les condicions laborals i socials de les Dones. ERC Camp de Tarragona se suma anualment a aquesta commemoració del 8 de març, amb diferents actes i amb la lectura del manifest, el qual aposta per una societat més justa i igualitària i on treballem dia a dia per garantir que els drets de les dones, siguin plenament efectius i no es vulnerin en cap circumstància.

Si volem la República de la Igualtat entre Dones i Homes, hem d'anar tots de la mà, transformant els pensaments que no hi ha un gènere superior a l'altre, perquè si no anem tots plegats, i anem cadascú pel seu costat, no podrem avançar.

Des de la Secció Local de Reus i la Federació Regional d'ERC Camp de Tarragona us convidem a l'acte conjunt en commemoració del Dia Internacional de les Dones, que tindrà lloc el divendres vinent, dia 10 de març a les 19 h al Casal de les Dones de Reus.

DONES AMB TOTS ELS DRETS
#donesambtotselsdrets

"Entre dos caminava el joc"

Maria volia causar bona impressió en el seu primer dia de treball. Feia més de dos anys (que ...) a l'atur. Li havien fet una prova com a ajudant de xapista en un taller de reparació de vehicles i l'havien seleccionat. Tenien treball per a ella.

A les vuit en punt estava al taller amb el seu mono de treball sota el braç. Poc després, va arribar un noi que també començava a treballar a l'empresa aquest dia.
Els seus contractes estaven preparats. Maria ho va signar entusiasmada. La secretària li va donar una còpia. Al sortir del despatx ho va llegir i es va quedar petrificada. Acabava de signar un contracte per treballar sis mesos com a netejadora.

El noi va passar pel seu costat i li va desitjar sort.

Aquest és un dels Microrrelats per la Igualtat que he trobat a una pàgina del Facebook, escrit per alumnes de 2º d'ESO, i que més m'ha agradat. En acabar de llegir he pensat: amb quins models de dona creixen els nostres fills?

Beatriz Mayordomo

Beatriz Mayordomo

Secretaria de les Dones d'Esquerra Camp de Tarragona

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: