Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diada castellera de Santa Teresa del Vendrell tindrà tres rondes i una de pilars

Els Nens del Vendrell, la Joves de Valls i la Jove de Tarragona actuaran el diumenge 17 d'octubre, amb 160 castellers i 25 grallers per colla

El regidor de Festes del Vendrell, Christian Soriano, ha presentat el protocol de la diada amb representants de les tres colles castelleres participants El regidor de Festes del Vendrell, Christian Soriano, ha presentat el protocol de la diada amb representants de les tres colles castelleres participants AJUNTAMENT DEL VENDRELL
Món casteller Redacció Infocamp
Dilluns, 11 Octubre 2021 21:00

La diada castellera de la Fira de Santa Teresa del Vendrell tornarà enguany amb la presència de les tres colles habituals, els Nens del Vendrell, la Colla Joves dels Xiquets de Valls i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona. Amb el lema "#hemtornat, la diada s’iniciarà, a les 13 hores del diumenge 17 d’octubre, a la plaça Vella.

Seguint les recomanacions del PROCICAT, els Nens del Vendrell han redactat el protocol a seguir per a la diada, que aquesta tarda s'ha presentat en roda de premsa. El pla permet fer castells de fins a 160 persones per colla, amb un màxim de 25 grallers acompanyants, que han de complir les condicions de grup bombolla i mantenir les distàncies de seguretat. Cada castell tindrà una durada màxima de 15 minuts i no hi podrà haver contacte entre castellers de les diferents colles. Segons aquest protocol, els castellers hauran d'estar associats a la colla participant i hauran d'haver certificat que es compta amb la pauta de vacunació completa o amb una PCR negativa en les darreres 48 hores. Com ja s'ha fet en les diades anteriors, els castellers faran ús de la mascareta durant tota l'actuació i compliran amb una higiene exhaustiva de mans i peus amb gels hidroalcohòlics homologats. 

Les tres colles tindran un espai d’ubicació destinat prèviament a la diada, on els castellers podran descansar i preparar-se, per accedir a l’espai d’actuació enfaixats per a la realització del castell, i agilitzar al màxim la diada. Per accedir a cadascuna de les zones, cada colla, tindrà un accés diferenciat, una pel carrer Major, la segona pel carrer del Peix i la darrera pel carrer de Mar, les quals també seran les vies de sortida en finalitzar l’actuació.

Tres rondes en solitari i una ronda final de pilars

Per començar l'actuació, es realitzaran tres pilars de 4 simultanis a la plaça Vella, un per colla, amb un nombre de castellers màxim de 40 persones, per poder mantenir la distància de seguretat entre colles. Seguidament, es procedirà al funcionament de la diada, amb 3 rondes per colles en solitari a l’espai d’actuació, i una ronda final de pilars.

La diada serà rotatòria, les tres colles actuaran en el mateix espai, prèviament delimitat. S’accedirà a aquest per la via d’entrada i després de la realització s’abandonarà l’espai amb agilitat, deixant pas a la colla següent per la via de sortida.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: