Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

‘Tarragona, ciutat de castells’ apropa els valors castellers als turistes

La proposta té lloc cada dimecres, al pla de la Seu, des d’aquest 3 de juliol fins al 4 de setembre

Imatge promocional de 'Tarragona, ciutat de castell's, amb les quatre colles de la ciutat Imatge promocional de 'Tarragona, ciutat de castell's, amb les quatre colles de la ciutat RAFAEL LÓPEZ-MONNÉ
Món casteller Alba Sancha
Dimarts, 02 Juliol 2019 19:59

Per setè any consecutiu, Tarragona es converteix en la capital dels castells durant l’estiu amb l’arribada de ‘Tarragona, ciutat de castells’. Amb aquesta proposta, cada dimecres, des d’aquest 3 de juliol i fins al 4 de setembre, les quatre colles castelleres de la ciutat –Xiquets, Serrallo, Jove i Sant Pere i Sant Pau– realitzen exhibicions al pla de la Seu, en un entorn emblemàtic amb la Catedral de fons. Es tracta d’una iniciativa que, a més, funciona com a reclam turístic i que permet exhibir els valors castellers a tots aquells visitants que arriben a Tarragona durant l’estiu. D’aquesta manera, ‘Tarragona, ciutat de castells’ funciona com una proposta divulgativa que dóna a conèixer el fet casteller més enllà del territori.

Assajos, exhibicions i diades configuren el calendari de la proposta cultural i divulgativa ‘Tarragona, ciutat de castells’. Un calendari que compta amb cites castelleres gairebé a diari gràcies a una proposta que “cada vegada té més èxit”, com ha assegurat la consellera de Turisme, Laura Castel. D’aquesta manera, cada dimecres, a les 20 h, es realitzen actuacions castelleres davant la Catedral de la mà dels Xiquets, la Jove, el Serrallo i Sant Pere i Sant, a més dels Nois de la Torre i els Xiquets de Vil-seca com a colles convidades en aquesta edició.

Així mateix, els Xiquets ofereixen l’oportunitat de viure un assaig des de dins, en el qual els visitants es poden implicar. Aquesta proposta té un preu de quatre euros i els tiquets es poden adquirir al web del Patronat de Turisme o a qualsevol de les seves oficines. En aquest sentit, la presidenta dels Xiquets, Mireia González, ha explicat que cada any s’incrementa el nombre de visites de turistes francesos i d’altres indrets de l’estat, com Euskadi. Per la seva banda, el cap de colla dels Xiquets del Serrallo, Nil Martínez, ha destacat que en el cas de la seva colla, la majoria de visitats també són turistes francesos.

El fet casteller és encara “desconegut”

Per la seva banda, el president de la Colla Jove, Dani Milà, ha assegurat que, tot i que sembla que hi ha una certa internacionalització dels castells durant els darrers anys, realment, el fet casteller continua sent “totalment desconegut”. Tal com ha explicat Milà, no és fins que els visitants ho viuen en persona quan coneixen els valors castellers reals.

Les diades completen el programa

Cal destacar també que el programa es completa amb les tradicionals diades castelleres de la temporada, que inclouen des de Sant Joan a la diada de l’Espiridió, passant per Sant Magí i Santa Tecla. Tot i això, s’ha editat un llibret informatiu en català, castellà, anglès i francès al qual es recullen totes les activitats en el marc d’aquesta proposta. Igualment, per obtenir-ne més informació o comprar tiquets, es pot consultar el web del Patronat de Turisme o qualsevol de les seves oficines.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: