Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les Colles de Valls fan visites guiades al Barri Antic

L'acció 'La Colla t’ensenya el Barri' ha programat per aquest dissabte 29 de juny dues visites gratuïtes: a les 11:30h, guiada per la Joves, i a les 13:00h, a càrrec de la Vella

Imatge d'arxiu amb membres de les dues Colles dels Xiquets de Valls, el dia de la presentació de la imatge 'Món Casteller', del Museu Casteller de Catalunya Imatge d'arxiu amb membres de les dues Colles dels Xiquets de Valls, el dia de la presentació de la imatge 'Món Casteller', del Museu Casteller de Catalunya ARXIU / INFOCAMP
Món casteller Redacció Infocamp
Dissabte, 29 Juny 2019 10:09

'La Colla t’Ensenya el Barri' és una altra de les accions programades per donar a conèixer els objectius i posicionament del Museu Casteller de Catalunya a Valls abans de la seva obertura, prevista per a aquest estiu. L’acció s’adreça a la ciutadania i als visitants de Valls i pretén sensibilitzar al voltant de la importància que té el Museu Casteller de Catalunya com a dinamitzador del Barri Antic de Valls, com a eina de cohesió social i desenvolupament urbanístic i econòmic, a més del seu paper protector i promotor del patrimoni casteller.

Les Colles de Valls: punt de connexió entre el Museu Casteller i el Barri Antic

Aquest doble objectiu té com a punt de connexió a les Colles de Valls, que d’una banda representen a Valls i al context del Museu, i de l’altra, al món casteller. Les colles, totes les colles, de dins i de fora de Valls, són les millors amfitriones i ambaixadores del Museu Casteller de Catalunya, tal i com ja va comentar el periodista Joan Ignasi Gómez a la Jornada 'Fem Barri, Fem Cultura, Fem Museu' celebrada el passat 11 de maig, i només amb la seva implicació i la de tota la ciutadania serà possible aconseguir els objectius del Museu, tal i com també va assenyalar a la mateixa Jornada Jordi Bertrán, coordinador de les tasques de posada en marxa del Museu Casteller de Catalunya a Valls.

Les dues visites guiades

Les visites guiades s'han programat per aquest dissabte 29 de juny, tindran una durada d’una hora i seran gratuïtes. Totes i tots els qui estiguin interessats a conèixer millor la realitat actual del Barri Antic de Valls, l'oportunitat que suposa el Museu Casteller de Catalunya i la idiosincràsia del món casteller només han d’anar avui a la plaça del Blat. La primera visita serà guiada per la Colla Joves Xiquets de Valls i començarà a les 11:30 hores. La segona serà guiada per la Colla Vella dels Xiquets de Valls i començarà a les 13:00 hores. Les visites duraran una hora, seran gratuïtes i no necessiten inscripció prèvia.

Les Colles de Valls guiaran a totes les persones que ho desitgen al voltant del Barri Antic per explicar la seva configuració actual i la seva història, quins són els seus principals equipaments, i quina serà la tasca del Museu Casteller de Catalunya com a element vertebrador del Barri Antic i la ciutat de Valls. La visita finalitzarà a les seus de les Colles, on s’explicarà breument el ritual i el sentit de la festa castellera.

Aquesta és la primera de moltes actuacions en què les colles actuaran com a amfitriones del Museu, exercint l’acoblament perfecte entre el món casteller i el Museu Casteller de Catalunya a Valls.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: