Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El secretari d'Estat de Transports "comparteix" la proposta de retirar el pas de mercaderies de la Costa Daurada

Santano es compromet a reactivar els grups de treballs per estudiar les "alternatives" ferroviàries

Reunió de l'alcaldessa de Reus i els alcaldes de Tarragona i del Vendrell amb amb el secretari d'Estat de Transports i Mobilitat Sostenible Reunió de l'alcaldessa de Reus i els alcaldes de Tarragona i del Vendrell amb amb el secretari d'Estat de Transports i Mobilitat Sostenible REUS.CAT
Mobilitat ACN
Dimarts, 05 Març 2024 19:41

El secretari d'Estat de Transports i Mobilitat Sostenible, José Antonio Santano, ha afirmat que el Ministeri "comparteix l'interès de retirar el pas de les mercaderies" de la costa tarragonina i s'ha mostrat favorable a trobar un "corredor alternatiu" allunyat dels nuclis urbans. Amb tot, ha dit que el traçat final es concretarà un cop es publiqui l'estudi informatiu que reculli les "solucions consensuades" a l'estudi d'alternatives de reconfiguració de la xarxa arterial de Tarragona. El secretari d'Estat s'ha reunit aquest dimarts amb els alcaldes de Tarragona, Reus i El Vendrell. En la trobada, també s'ha acordat reactivar els grups de treball entre administracions i agents socials i econòmics per impulsar les alternatives ferroviàries.

Aquestes reunions tindran caràcter periòdic per mantenir un intercanvi permanent d'idees i obrir un espai de diàleg constant per poder avançar en la consecució d'una alternativa que satisfaci l'interès de totes les parts. L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha valorat positivament la reunió i ha afirmat que "és una molt bona notícia que el Ministeri s'avingui a reactivar els grups de treball i a buscar el consens amb el territori per treballar conjuntament la reconfiguració de la xarxa ferroviària i aconseguir retirar les mercaderies amb un traçat alternatiu".

Per la seva banda, el batlle de Tarragona, Rubén Viñuales, ha destacat que la reunió d'aquest dimarts ha estat tan important com positiva perquè, sosté, surten amb el compromís de fixar un calendari, així com un "avanç significatiu com és una definició de les possibles solucions a escala 1:25.000". L’alcalde ha remarcat que, en poques setmanes, es coneixeran les diferents alternatives a l’estudi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: