Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sabaté afirma que el túnel del coll de Lilla de l'A-27 no entrarà en servei fins a finals del 2023

El subdelegat del govern espanyol considera que els PGE per Tarragona són "socials i de recuperació"

Imatge d'arxiu de les obres al túnel de Lilla Imatge d'arxiu de les obres al túnel de Lilla ARXIU / INFOCAMP
Mobilitat ACN
Divendres, 15 Octubre 2021 13:08

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha afirmat que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2022 són "socials i de recuperació". En la presentació dels comptes centrats en la demarcació de Tarragona que ha fet aquest divendres ha posat el focus en la despesa social.

A nivell d'inversions es preveuen 280,5 MEUR, un 31% menys que el 2021. Tot i això, el subdelegat ha defensat que la despesa per càpita està un 16,2% per sobre de la mitjana estatal. D'infraestructures ha destacat l'A-27 i el túnel del coll de Lilla, que ha avançat que no estarà operatiu fins a finals del 2023. En canvi, la connexió entre aquesta via i l'AP-2 es preveu que estigui enllestida cap al 2025.

Respecte les mesures socials, Sabaté ha concretat que la pujada del 2% de les pensions beneficiarà unes 170.000 persones a la demarcació. Pel que fa a l'increment del 3% de les pensions no contributives, afectarà unes 8.000 persones. L'Ingrés Mínim Vital també creix un 3% -7.000 beneficiats-, mentre que l'augment de recursos a la dependència tocarà 20.000 persones. Amb tot, el subdelegat ha afirmat que "són els pressupostos que necessita Tarragona".

Pel que fa l'A-27, ha comentat que "primer s'acabarà i s'inaugurarà el túnel". Les obres està previst que s'enllesteixin a finals de l'any vinent però que fins a les acaballes del 2023 no s'hi podrà circular perquè caldrà adequar els accessos a banda i banda del coll de Lilla. Per més endavant queda la connexió entre l'A-27 i l'AP-2. Uns treballs que no es licitaran abans de dos anys, tot i que "després l'obra és relativament ràpida" perquè "no té una gran complexitat", ha dit Sabaté. Així doncs, les estimacions és que no serà fins cap al 2025 que els vehicles podran anar directament des del Port de Tarragona fins a l'autopista.

En matèria ferroviària, el subdelegat a destacat que dels 18,9 MEUR previstos per al corredor mediterrani, la part principal es destinaran a la nova estació de Salou, que ja està en licitació, i està previst que entri en servei d'aquí "un parell d'anys". Respecte la ubicació de la futura estació intermodal, Sabaté no s'ha mullat, i ha dit que hi ha en marxa un estudi del ministeri de Transports per trobar la millor ubicació. A l'hora, s'han previst 407.830 euros per estudiar el trasllat de la línia de mercaderies que actualment passen per Tarragona. "L'estudi haurà de plantejar tres o quatre alternatives i després s'haurà de consensuar quina és la millor", ha valorat. A més, no ha descartat la recuperació de la línia Reus - Roda de Berà.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: