Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Partit Demòcrata del Baix Penedès reclama nous serveis de Bus Exprés

Proposen millorar l’oferta cap al Camp de Tarragona, amb connexions amb Reus, l'Aeroport i l’Estació de l'AVE, i amb Barcelona i l'Àrea Metropolitana, que són inexistents

Imatge d'arxiu d'un autobús Bus Exprés d'Autocars Penedès Imatge d'arxiu d'un autobús Bus Exprés d'Autocars Penedès PARTIT DEMÒCRATA BAIX PENEDÈS
Mobilitat Redacció Infocamp
Dijous, 05 Novembre 2020 08:14

El Partit Demòcrata del Baix Penedès impulsarà mocions als ajuntaments de la comarca reclamant els serveis de Bus Exprés, unes línies que connecten territoris amb pols d’atracció i gran àrees urbanes com Barcelona i Tarragona. El PDeCAT considera que l'oferta d'aquests autobusos a la comarca "és molt residual" i que és necessari millorar-la.

Connexions amb l'Aeroport de Reus i l'Estació del Camp de Tarragona

Actualment, el Baix Penedès només disposa d'una connexió ràpida entre El Vendrell i Tarragona, i entre Vilanova, Cubelles, Cunit, Calafell i desprès directe a Tarragona.

Des del Partit Demòcrata creuen que cal millorar l’oferta tant cap a l’àrea del Camp de Tarragona, amb connexions amb la ciutat de Reus i l'Aeroport i l’Estació del Camp de Tarragona d’Alta Velocitat, oferta avui dia inexistent sense fer transbord, i no sempre coordinants a la ciutat de Tarragona.

Connectar el Bus Exprés amb Barcelona

A la vegada, el PDeCAT recorda que "cal ser conscients que el Baix Penedès té igual o major connectivitat i interacció amb Barcelona i la seva Àrea Metropolitana". En aquest cas l’oferta de Bus Exprés és inexistent, i per això consideren que "hi ha molt de temps a recuperar, sobretot veient la manca de fiabilitat i la poca competitivitat del servei de Rodalies Barcelona".

En aquest sentit, creuen "urgentment necessari" la implementació d’un Bus Exprés direcció a Barcelona i la seva Àrea Metropolitana que surti de la comarca, concretament del Vendrell, amb parada a Calafell poble/Calafell Estació, Segur Centre i Cunit Centre, i desprès directe per la C-32 a Barcelona. Al mateix temps, aposten per millorar i potenciar la connectivitat entre la comarca i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb un servei exprés.

Segons el responsable del partit al territori, Jaume Casañas, la Taula de Mobilitat de la Vegueria del Penedès serà l’espai adientper reforçar les demandes del territori i per implementar aquests serveis que demanen. Casañas subratlla que "cal tenir present que el creixement de població és constant als municipis de la costa i que l’oferta del transport públic s’ha adaptar demanda del servei, que cada cop és més elevada".

Des de la formació lamenten que "la darrera gran millora en transport públic va ser fa més de 5 anys, de la mà de la Delegació del Govern que presidia en Quim Nin", que va impulsar diversos Bus Expres i el Rodalies del Camp de Tarragona fins a l’Arboç. Des del 2015, no hi hagut novetats i esperen "que aviat el Govern pugui donar resposta a les demandes del territori".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: