Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Eva Maria Serramià proposa un "Pacte de Berà" per defensar la mobilitat al Baix Penedès

La reacció de la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès és una de les que s'han fet sentir en les darreres hores a propòsit de la pujada del peatge de la C-32 

Imatge del peatge que s'incrementarà un 2,2%, a partir de l'1 de gener del 2019 Imatge del peatge que s'incrementarà un 2,2%, a partir de l'1 de gener del 2019 TWITTER / J.CASAÑAS
Mobilitat Redacció Infocamp
Dilluns, 31 Desembre 2018 09:40

L'anunci de la pujada del peatge de la C-32 un 2,2%, a partir de l'1 de gener del 2019, que suposarà un cost de de 22,14 euros anar i tornar des del Vendrell i Barcelona, ha causat indignació entre polítics del Baix Penedès. La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès i tinent d'alcalde del Vendrell, Eva M. Serramià, anunciava aquest cap de setmana a través d'una piulada que "des del Consell Comarcal del Baix Penedès ens posarem en contacte amb el Consell Comarcal del Garraf i els municipis del PenedèsMarítim, per treballar en un pacte com el Pacte de Berà. La mobilitat és clau per a les nostres comarques".

En referència a la pujada del peatge que depèn de la concessionària de la Generalitat per sobre de l'IPC (1,67%), Serramià ha recordat que "el del el Baix Penedès és la comarca amb el PIB més baix de Catalunya i la que té més atur. Això sí, som la que paga més cares les autopistes i sense alternativa de via ràpida".

Per la seva banda, el tinent d'alcalde de Cunit i candidat d'Impulsem Cunit a les eleccions del 2019, Jaume Casañas, també s'ha afegit a les crítiques i ha dit que els municipis del Penedès Marítim (Baix Penedès-Garraf) "haurem de treballar conjuntament per demanar al Govern una solució a la C-31 com la que Madrid va donar amb l'N-340", ja que les vies gratuïtes com la C-31 (Costa del Garraf) estan saturades i són més insegures. Casañas afegeix que mentre s'espera que arribi la Vinyeta "la situació acutal ens penalitza" i també aposta per "un pacte de Berà Bis".

La plataforma ciutadana 'No Vull Pagar C-32' ha recordat que l'exconseller de Territori, Josep Rull, -ara empresonat per la seva participació en el Procés- va dir-los en una reunió a l'estiu del 2017 que "si l'1 de gener del 2019 no s'havia aplicat la fórmula de la Vinyeta per al cobrament de peatges, la Generalitat hauria d'intervenir en el peatge de Cubelles".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: