Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona dona llum verda al pla local d'habitatge

Els objectius són augmentar l'habitatge social disponible, detectar pisos buits i fomentar la rehabilitació i el lloguer

La consellera d'Habitatge de Tarragona, Eva Miguel, durant la presentació dels ajuts per la rehabilitació de pisos La consellera d'Habitatge de Tarragona, Eva Miguel, durant la presentació dels ajuts per la rehabilitació de pisos AJUNTAMENT DE TARRAGONA
Habitatge ACN
Divendres, 18 Febrer 2022 17:25

Tarragona dona llum verda al pla local d'habitatge. El ple municipal ha aprovat aquest divendres aquest pla que pretén ser un full de ruta per donar solució a les problemàtiques principals diagnosticades en matèria d'habitatge. "El pla és una eina indispensable per fer front a l'emergència social existent al voltant de l’habitatge", ha apuntat la consellera d'Habitatge, Eva Miguel. "Donar solucions a la problemàtica de l'habitatge és una prioritat absoluta", ha remarcat.

La consellera Eva Miguel ha anunciat, a més, per al pròxim mes la primera convocatòria del Consell de l'Habitatge en què es constituirà aquest òrgan encarregat de "marcar l'agenda política i ser garant que el Pla Local de l'Habitatge es desplegui amb totes les garanties", així com de "promoure, planificar i programar les actuacions previstes en matèria d'habitatge".

A la vegada ha afegit que "el Pla Local d'Habitatge és un document de ciutat on tothom hi guanya; arriba en un recorregut llarg iniciat per Josep Maria Milà i va continuar amb Hermán Pinedo, que va liderar el procés participatiu". "En definitiva, és un pla necessari perquè és el full de ruta en habitatge, perquè marca tot allò que s’ha d'implementar. I també és un element de fiscalització per constatar tota la feina que s'està fent", conclou.

Les línies d'actuació i principals objectius del pla són augmentar l'habitatge social i assequible i afavorir l'accés preferentment dels col·lectius en risc d'exclusió residencial; detectar i mobilitzar l'habitatge buit; fomentar la rehabilitació com a eina per augmentar el parc immobiliari i tenir llars més accessibles; millorar l'eficiència energètica i fomentar les energies renovables; i afavorir l’habitatge en règim de lloguer.

Segons la conselleria, aquestes línies d'actuació ja s'estan aplicant ja amb diferents accions iniciades per augmentar l'habitatge social. Ara mateix hi ha 16 habitatges comprats dins la partida d'1.5 milions d’euros destinada a aquesta acció, que pretén atendre els col·lectius més vulnerables. En la mateixa línia, s'ha signat un conveni amb Habitat 3 per a l'obtenció de 17 habitatges amb acompanyament social i s'està projectant la futura construcció d'habitatges de protecció oficial de lloguer.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: