Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Compromís per arreglar les esquerdes dels habitatges del barri Centcelles de Constantí

La Generalitat i l'Ajuntament de Constantí acorden impulsar les mesures necessàries per resoldre la problemàtica que inclouen la creació d’una comissió de seguiment

La directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i l'alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, han signat avui pel qual s’estableix la planificació de tasques i la creació d’una comissió de treball La directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i l'alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, han signat avui pel qual s’estableix la planificació de tasques i la creació d’una comissió de treball AJUNTAMENT DE CONSTANTÍ
Habitatge Redacció Infocamp
Dilluns, 09 Març 2020 18:50

La directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Judith Gifreu, i l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, han signat avui l’acord pel qual s’estableix la planificació de tasques i la creació d’una comissió de treball per afrontar les patologies estructurals als habatitatges del barri de Centcelles del municipi.

D’aquesta manera, les parts assumeixen el compromís d’impulsar les actuacions necessàries per a la resolució de la problemàtica de les patologies estructurals i les esquerdes que afecten els habitatges del Grup Centcelles de Constantí. S’estableix també un cronograma d’activitats a dur a terme per ambdues administracions per coordinar les tasques necessàries.

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya és propietària d’una petita part del grup Centcelles, ja que la majoria dels immobles, un 85%, són de propietat privada perquè han exhaurit el seu període de protecció oficial.

Durant l’últim any, l’Ajuntament de Constantí ha realitzat obres de renovació de la totalitat de la xarxa d’aigua i clavegueram al Grup Centcelles. A més, aquest els pressupostos municipals de 2020 inclouen una partida econòmica de 30.000 euros per a la contractació de tècnics destinats exclusivament a les tasques de millora del Grup Centcelles.

Impuls a les comunitats de propietaris

Així, una de les primeres mesures és treballar per a la constitució de les comunitats de propietaris als diferents immobles del barri que encara no en tenen. La creació de les comunitats de propietaris facilitarà la tasca d’assessorament als veïns per part de l’Ajuntament.

Després de la constitució de les comunitats de propietaris que falten, l’Ajuntament i l’Agència, convocaran als veïns del barri a una reunió conjunta per informar-los dels procediments que hauran de seguir i les mesures que s’hauran d’adoptar.

Per la seva part, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ja té enllestit l’informe sobre les patologies, la valoració estimada de les actuacions a realitzar i estudia la possible col·laboració de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) per a l’auscultació del terreny i de les edificacions.

Amb la signatura de l’acord també s’ha constituït una comissió de treball, formada per tècnics de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i de l’Ajuntament que es reunirà amb regularitat per a fer el seguiment de les tasques i activitats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: