Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vimbodí i Poblet clou la Festa Major amb èxit de participació

Les festes van estar marcades per l’absència d’elements pirotècnics, ja que es va haver de cancel·lar el castell de focs i la tronada d’inici pel Pla Alfa de risc d'incendi

Vimbodí i Poblet va celebrar aquest cap de setmana la Festa Major amb actes per a tots els públics i edats Vimbodí i Poblet va celebrar aquest cap de setmana la Festa Major amb actes per a tots els públics i edats AJUNTAMENT DE VIMBODÍ I POBLET
Festa Major Redacció Infocamp
Dimecres, 09 Agost 2023 07:43

Vimbodí i Poblet va celebrar aquest cap de setmana la Festa Major amb actes per a tots els públics i edats i èxit de participació en totes les activitats.

El divendres a la tarda, va tenir lloc el pregó de Festa Major a càrrec de Rosaura Tomàs, qui va ser mestra de l'escola de Vimbodí des de l'any 1983 fins al 1990. Va explicar com era ser docent en aquest municipi, com era el centre educatiu d'aquell moment, encara a les Monges, i com la implicació i perseverança van fer que Vimbodí tingués un nou edifici. Després de la signatura del llibre d'honor i del pregó, la plaça Major es va omplir d'abraçades retrobades i fotografies actualitzades amb l'alumnat gairebé trenta anys després.

El dissabte a la tarda, va tenir lloc la 35a Trobada Gegantera de Vimbodí i Poblet. El moment més emotiu ha estat quan des del grup La Palanca van demanar fer un minut de silenci per visibilitzar la gegantona Piponeta, absent en aquesta trobada perquè mesos enrere un grup d'individus va decidir trencar-la.

El diumenge, dia de la Festa Major, es va fer una ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània, qui va donar l’oportunitat de ballar les tradicionals sardanes amb un toc de versions de cançons modernes, amb gran acollida entre les persones que van puntejar cada sardana. A la tarda, va tenir lloc una de les novetats d'aquesta Festa Major: el concert de gralles amb el grup Els Trepats, Grallers de la Conca de Barberà, que acompanyaven un maridatge de la vimbodinenca cervesa artesana Boixets i degustació de formatges el Boc de Mont-ral.

El risc d'incendi obliga a cancel·lar el castell de focs i la tronada 

Amb tot, aquesta Festa Major ha estat marcada per l’absència d’elements pirotècnics, ja que seguint les indicacions del nivell 2 del Pla Alfa de la Generalitat de Catalunya, es va cancel·lar el castell de focs previst per diumenge al vespre i la tronada d’inici, però va permetre que els carrers del municipi s’omplissin de les espurnes del correfoc.

Des de l'Ajuntament es fa una valoració positiva d’aquesta Festa Major, destacant la qualitat en cada un dels actes. A més, agraeixen a totes les entitats la seva col·laboració i a tots els veïns i veïnes de Vimbodí i Poblet per haver fet possible un any més la Festa Major.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: