Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arrenquen les festes en honor a Santa Tecla a Sant Pere i Sant Pau

L'AVV La Unió recupera les festes del barri, del 2 al 4 de setembre, que començaran amb el pregó a càrrec de l'Escola de ball Menchu i Montse

Imatge d'arxiu de la trobada gegantera en el marc de les feste en honor a Santa Tecla de l'AV La Unió de Sant Pere i Sant Pau Imatge d'arxiu de la trobada gegantera en el marc de les feste en honor a Santa Tecla de l'AV La Unió de Sant Pere i Sant Pau ARXIU / AV LA UNIÓ
Festa Major Redacció Infocamp
Divendres, 02 Setembre 2022 15:15

Tot és a punt per donar el tret de sortida a les festes en honor a Santa Tecla, organitzades per l'Associació de Veïns i Veïnes La Unió de Sant Pere i Sant Pau, que tindran lloc aquest cap de setmana al barri tarragoní. El recinte de festes estarà situat enguany al Camí del Pont del Diable, a l'alçada dels blocs Mèxic, Xle i El Salvador.

El Pregó de l'Escola de ball Menchu i Montse obre les festes

Les festes del barri tarragoní arrencaran aquest divendres 2 de setembre, a les 19:30h, amb una exhibició de balls del grup Flamenco Azabache i del grup de ball Flashdance. A continuació tindrà lloc el Pregó de festes, que enguany anirà a ca`rrec de l'Escola de ball Menchu i Montse, per la seva llarga trajectòria i la tasca realitzada al barri. En acabar, es presentarà al veïnat el projecte de la Comunalitat Urbana de Tarragona, en què hi participa l'associació de veïns.

 A les 23:30h, es podrà gaudir d'una nit de versions amb l'Orquestra Popurri Band.

Dissabte d'esports, jocs, festes juvenils, castells, sopar de germanor i ball

El dissabte 3 de setembre serà el dia en què es concentaran la majoria d'activitats.  El Pavelló del barri acollirà Bàsquet 3x3, a partir de les 09:30 h. I a les 10h i durant tot el matí, al recinte de festes, es podrà gaudir de la XVIII Trobada d'intercanvi de plaques de cava; la Gimcana Ciclista per a nens i nenes de 5 a 10 anys, amb la col·laboració del Club Ciclista Tarragona; pràctica de voleibol a càrrec del CV Sant Pere i Sant Pau; xuts a porteria, amb la col·laboració del CF 43 Original Nord i l'Escola de Futbol Sant Pere i Sant Pau. 

La plantada col·laborativa

A les 11h, la Conselleria de Parcs i Jardins, en el marc del projecte Tarragona Vila Florida, organitza aquest dissabte una nova plantada col·laborativa sota el títol “Fes el teu barri més bonic, més amable i més verd”, al Bloc Perú de Sant Pere i Sant Pau. L’objectiu d’aqueta iniciativa compartida amb la ciutadania -i que s’està fent els darrers mesos als diferents barris i carrers de la ciutat- és renaturalitzar la ciutat.

Així doncs, aquest dissabte, a partir de les 11 h, els veïns i veïnes del barri podran participar en la plantada que se celebrarà al Bloc Perú. El Servei de Parcs i Jardins facilitarà les plantes, la terra i les eines necessàries perquè aquesta nova plantada col·laborativa.

Les activitats es reprendran a les 11:30h amb jocs tradicionals i populars per a petits i grans; la Festa "Holi" a les 12 h; i la Festa de l'Escuma a les 13 h.

A les 18 h, tindrà lloc la diada castellera amb la participació els Xiquets de Vila-seca i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau.

Sopar de germanor i Ball de Festa Major per acabar el dia fort

El 29è Sopar de germanor, que reunirà prop de 600 persones, se celebrarà a partir de les 22 h. El preu de la cadira serà de 3e (inclou taula) + 1e de fiança que es retornarà al tornar la cadira. 

A les 23 h, s'iniciarà el Ball de Festa Major amb l'orquestra "Charlotte". I a continuació es podrà seguir amb la revetlla amb les sessions dels Dj's del barri Miguel Moya i Mariano Navarro. Durant la revetlla es farà el sorteig de diversos articles, obsequis i sopars per gentilesa dels establiments i restauradors del barri.

Puntaires, Gegants, zumba i havaneres per cloure les festes

L'endemà diumenge dia 4, a les 10 h, es farà la XXIII Trobada de Puntaires de La Unió, organitzada pel Grup de Dones de la Unió. 

A les 11 h, serà el torn de la XVI Trobada de Gegants La Unió, amb la plantada dels gegants participants. A les 12 h, els gegants i els elements festius sortiran en cercavila des del recinte de festes i passaran pel Camí del Pont del Diable, Rambla, plaça de la Sardana, damunt del pont, i tornaran al recinte. Cap a les 13 h, està prevista l'entrada de les colles al recinte de festes, on protagonitzaran el Ball de Gegants.

A les 13:30 h, s'oferirà un vermut popular i a les 14 h, la fideuà.

A les 18:30 h, es faran exhibicions de ball de Country i Dansa Montserrat. A les 20 h, es podrà gaudir d'una Masterclass de zumba, amb Bailaimet.

L'homenatge a la Maravillas

A les 21 h arribarà un dels actes més emotius d'aquestes festes, com és l'homenatge a l'àvia centenària del barri "Maravillas Jaén". 

Les festes veïnals de La Unió finalitzaran, a les 21:30 h, amb una cantada d'havaneres a càrrec del grup Balandra de Reus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: