Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El nou orgue de Valls s'estrena en la primera Festa Major de Sant Joan

S'ha programat el concert per a gralla i orgue 'Conuscòpia' i les 'Llibertats d'orgue sobre el seguici vallenc' / El nou instrument també acompanyarà els actes rituals

L'organista Jonatan Carbó i el graller Jordi Mestres, interpretant una peça de les que sonaran al concert, avui, a la parròquia de Sant Joan de Valls L'organista Jonatan Carbó i el graller Jordi Mestres, interpretant una peça de les que sonaran al concert, avui, a la parròquia de Sant Joan de Valls CEDIDA
Festa Major Redacció Infocamp
Dimecres, 09 Juny 2021 13:09

El nou orgue de Valls tornarà a sonar per la Festa Major de Sant Joan els dies 19, 20, 21, 23 i 24 de juny. La comissió de l'orgue, seguint amb els actes amb motiu de la seva inauguració, ha programat dos concerts, la presentació dels nous Goigs de Sant Joan que també comptarà amb el so de l'orgue i la participació del nou instrument en els actes rituals de la Festa Major, amb les Completes i l'Ofici com a moments destacats.

Els concerts 

El regidor de Cultura de Valls, Marc Ayala, i el membre de la comissió de l'orgue, Jordi París, han estat els encarregats de presentar els concerts amb els que el nou orgue de Valls s'estrenarà per Sant Joan. Ayala ha posat en valor la doble funció de l'orgue com a instrument "solemne", acompanyant els actes rituals, com el seu caràcter "popular", fent sonar músiques per al seguici festiu.

El concert, que porta per títol 'Cornucòpia, concert per a gralla i orgue', que tindrà lloc el diumenge 20 de juny, a les 12:30h, anirà a càrrec dels vilafranquins Jonatan Carbó (orgue) i Jordi Mestres (gralla) amb un programa específic per aquests dos instruments, on interpretaran obres de Frederic Mompou, Bernat Bataller, Àlex Cassanyes, Carles Prat i de l'organista Josep Mateu. L'organista Jonatan Carbó ha destacat que la combinació de gralla i orgue es caracteritza no només per la potència d'ambdós instruments, sinó "per la diversitat de matisos". Aquesta experiència també té l'objectiu de consolidar un reperotori propi inspirat en les arrels i la tradició de cada instrument.

L'altre concert en què podrem escoltar l'orgue serà, el dilluns 21 de juny, a les 18h, en les 'Llibertats d'orgue sobre el seguici vallenc', a càrrec de Josep Mateu. Un petit concert per escoltar una selecció d'algunes de les músiques tradicionals dels elements patrimonials de la festa vallenca. De fet, aquí l'orgue mostrarà la seva vessant més popular, interpretant aquestes improvisacions musicals o "llibertats".

Els nous Goigs i els actes rituals

Pel que fa a la resta d'actes, l'orgue també sonarà, el dissabte 19 de juny, a les 12h, en la presentació de la nova edició dels Goigs de Sant Joan. En aquesta ocasió estaran interpretats per Josep Mateu a l'orgue i cantats per Núria Besora. 

També podrem escoltar el nou instrument durant les Completes -vigília de Sant Joan, a les 20h-, en les quals s'interpretarà, a més, el tradicional toc de castell, que per primera vegada es farà amb el nou orgue (fins ara es feia amb l'orgue elètric). I finalment també sonarà per l'Ofici del dia de Sant Joan, a les 11h.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: