Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Auxili i Lágrimas de Sangre, els grans concerts de la Festa Major de la Bisbal del Penedès

El pregó de Ferran Aixalà donarà el tret de sortida a unes festes amb activitats per a tota la família, del 14 al 18 d’agost / La Gran Diada Castellera, un dels atractius

Cartell de la Festa Major de la Bisbal del Penedès 2019 Cartell de la Festa Major de la Bisbal del Penedès 2019 CEDIDA
Festa Major Redacció Infocamp
Dimarts, 13 Agost 2019 17:36

La Bisbal del Penedès es prepara per celebrar la seva Festa Major, del 14 al 18 d’agost, que comptarà amb una trentena d’activitats tradicionals, populars, culturals, associatives, musicals, esportives i de lleure. Enguany, com a novetat, els grups musicals que protagonitzaran els concerts de les nits del 14 i el 16 d’agost han estat triats pels joves del municipi. Els grups escollits han estat Auxili, Lágrimas de Sangre, Adala & the same song band i Tapeo Sound System.

Aquest any, l’Ajuntament continua apostant per la campanya ‘Oh my got!’ de les regidories de Joventut i Medi Ambient, amb l’objectiu de promoure l’ús d’un sol got reutilitzable durant tota la Festa Major. D’aquesta manera es vol aconseguir que la festa sigui més sostenible, evitant la generació de residus innecessaris. El got es podrà comprar a la barra del servei de bar de la festa major pel preu d’1€.

Ferran Aixalà: pregoner de la Festa Major 2019

Enguany el pregó de la Festa Major es farà el dimecres, 14 d’agost, a les 19:30h. Anirà a càrrec de l’humorista, guionista i animador de televisió Ferran Aixalà que, tot i haver nascut i viscut la major part de la seva vida a Lleida, fa vuit anys que viu a la Bisbal del Penedès. Aixalà fa vint anys que es dedica al món de l’espectacle i s’ha especialitzat en l’humor i el pallasso, portant la comèdia a països com Nova York, Jordània, Corea del Sud, Itàlia o França amb els espectacles ‘Humortal’ i ‘Cops’ (EFS Produccions).

A més, ha treballat com a guionista i animador de públic en diversos espais televisius, com ara els programes de TV3 ‘El Gran Dictat’, ‘Oh happy day’, ‘La Marató’ o ‘El Foraster’, programa en què treballa des de l’any 2015. Fa dos anys que presenta ‘La Festa dels Súpers’ (TV3) i, en l’actualitat, també treballa a ‘El Paisano’ (TVE), ‘Ahora Caigo’ (A3), ‘Booom’ (A3), ‘La Hora Musa’ (TVE), ‘Juego de niños’ (TVE) i al programa radiofònic ‘Versió Estiu’ (Rac1).

Des de fa 18 anys és cantant del grup Pastorets Rock i ha participat en nombroses obres de teatre, la darrera de les quals ha estat ‘Delikatessen’, dirigida per Joan Ollé. En l’actualitat compagina la feina a la televisió amb els concerts de ‘Pastorets Rock’ i el monòleg ‘Les 7 pomes’, que es va representar a la Bisbal del Penedès el passat Sant Jordi i que també han programat municipis com Belltall, Bellvei, Pacs del Penedès, Montsonís o la ciutat de Lleida.

Programa d’actes de la Festa Major de la Bisbal del Penedès 2019

Dimecres 14 d’agost

A les 18:00h hi haurà cercavila amb el Ball de Diables i Diablons de la Bisbal del Penedès, els Geganters i Grallers de la Societat, la Colla Castellera La Bisbal del Penedès-Bous, el Ball de Gitanes i els Bastoners de Sant Jaume dels Domenys.

A les 19:30h començarà el pregó de Festa Major a càrrec de Ferran Aixalà, humorista, guionista i animador a televisió. Després del pregó, hi haurà versots del Ball de Diables de la Bisbal a la plaça de l’Església.

A les 22h tindrà lloc el correfoc amb el Ball de Diables de la Bisbal del Penedès, el Ball de Diables Sitges Colla Vella, el Ball de Diables de Torredembarra i el Ball de Diables de Sant Jaume dels Domenys.

A les 00:30h començarà la Nit jove a l’envelat, on es podrà gaudir de les actuacions de Adala & The Same Song Band i Auxili. A continuació, Ràdio Esventada i Boom Watts Sound Systems faran allargar la festa amb la seva música.

Dijous 15 d’agost

La jornada del dijous, 15 d’agost, començarà a les 5:30h amb la xaranga pels carrers del poble, amb sortida des de l’envelat. Després, a les 08:00h, hi haurà matinades amb els Grallers i tabalers de la Societat.

A les 10:30h es realitzarà una missa solemne en honor a la Mare de Déu amb els Cors Antistiana i Santa Maria.

A les 11:30h hi haurà cercavila del Grup de Geganters i grallers de la Societat i el Ball de Gitanes de la Bisbal, des de l’església fins a la Societat.

A les 12:00h tindran llocs els pilars de cortesia a l’Ajuntament i, a continuació, la Gran Diada castellera a la Plaça Sant Jordi, amb la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca i la Colla Castellera La Bisbal del Penedès-Bous.

A les 18:30h es disputarà el 36è Trofeu Josep Rovira Andreu, al camp de futbol del poliesportiu municipal, amb l’Atlètic Vilanova i Joventut Bisbalenca CF.

A les 20:00h hi haurà el ball de tarda a l’envelat amb l’Orquestra Selvatana. A les 23:00h, la mateixa Orquestra Selvatana finalitzarà la nit amb el seu concert.

Divendres 16 d’agost

A les 18:30h tindrà lloc un concert en memòria d’en Joan Ferré, ‘L’arrel i les branques’, amb l’Orgue Josep Mateu i el Cornamusa Francesc Sans.

A les 20:30h començarà la cercavila de foc infantil amb els Diablons de la Bisbal, els Diables infantils Spantus de Santa Margarida i els Monjos, els Banyetes de Llorenç del Penedès i els Diables infantils de Sant Jaume dels Domenys.

A les 00:00h, Lágrimas de Sangre i Tapeo Sound System protagonitzaran la Nit Jove a l’envelat. A continuació, hi haurà música de Ràdio Esventada i Boom Watts Sound Systems.

Dissabte 17 d’agost

A les 19:00h A l’envelat, els més petits podran gaudir d’un concert amb la Dàmaris Gelabert.

A les 21:00h tindrà lloc el sopar dels Diables a la plaça Pau Casals. Per a més informació, es poden consultar les xarxes socials del Ball de Diables de la Bisbal del Penedès.

A les 00:30h hi haurà l’actuació de la Glamour Band a l’envelat. A continuació, Ràdio Esventada farà gaudir amb música dels 80 i 90.

Diumenge 18 d’agost

A les 12:30h es farà una missa amb sardanes amb els Dansaires del Penedès i la Cobla Ressò. A continuació, hi haurà sardanes a la plaça de l’Església.

A les 18:00h tindrà lloc la Gimkana Esventada. Per a més informació, es poden consultar les xarxes socials dels Esventats.

A les 22:00h tindrà lloc el concert i ball de fi de festa amb l’Orquestra Nova Saturno. A continuació, Ràdio Esventada i Boom Watts Sound System posaran punt i final a la Festa Major.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: