Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El sorteig de l’ordre d’actuació de la Diada de Sant Joan centra l’avantvigília a Valls

Aquest dia, dissabte 22 de juny, també es proclamarà l’ambaixador dels Xiquets de Valls 2019, el camp de refugiats de Smara / Igualment, durant aquest dia hi haurà accés lliure per visitar els monuments de la vila

El sorteig decidirà l'ordre d'actuació de la Diada de Sant Joan a Valls El sorteig decidirà l'ordre d'actuació de la Diada de Sant Joan a Valls VALLS.CAT
Festa Major Redacció Infocamp
Divendres, 21 Juny 2019 12:00

L’avantvigília del Sant Joan vallenc, aquest dissabte 22 de juny, ve carregada d’actes i activitats des de bon matí. Entre aquest, cal destacar el tradicional sorteig de l’ordre d’actuació de les colles a la Diada de Sant Joan. Un acte que, a més, anirà precedit per la proclamació de l’Ambaixador dels Xiquets de Valls 2019, que enguany serà el camp de refugiats de Smara. A més, durant tota la jornada, hi haurà visites lliures a diferents monuments de la vila. Com sempre, els concerts i els balls tradicionals continuaran tenint protagonisme en aquest dia que precedeix la vigília de Sant Joan i la nit més curta de l’any.

El sorteig per determinar l’ordre d’actuació de les colles a la diada de Sant Joan és l’acte central de l’avantvigília de Sant Joan a Valls, aquest dissabte 22 de juny. Aquest acte tindrà lloc a partir de les 19:15 h, a la plaça del Blat, i serà precedit per la proclamació de l’Ambaixador dels Xiquets de Valls 2019. Aquesta distinció, enguany, serà pel camp de refugiats de Smara, al desert del Tinduf, una zona que Algèria va cedir perquè si poguessin establir les dones i nens sahrauís que van haver de fugir de la seva terra. Posteriorment, serà quan es procedeixi al sorteig.

Visites lliures als monuments amb motiu de Sant Joan

Tot i això, la jornada començarà des de primera hora del matí, quan l’Àliga ja serà al balcó del consistori, on romandrà fins a la posta de sol. A partir de les 10:30 h i fins a les 11:15 h, es podrà fer una visita lliure a la Capella del Roser. Aquest és el primer dels monuments que es podrà visitar en el marc d’aquest obertura especial dels monuments de la vila amb motiu de Sant Joan. Continuant amb les visites, de 11:20 h a 12 h es podrà veure el Refugi antiaeri, a la plaça del Blat; de 12:15 h a 13 h, es podrà visitar la galeria de Vallencs Il·lustres, a l’Ajuntament; i de 13:15 h a 14 h, es faran visites al Campanar de Sant Joan. Totes les visites tindran un preu d’1 euro.

Els concerts i els balls tradicionals completen l’avantvigília

Però, la jornada de l’avantvigília comptarà també amb actes musicals i els tradicionals balls. Per començar, durant tot el dia, d’11 h a 22 h, hi haurà instal•lat el Mercat d’artesania i alimentació, al passeig Estació. A les 11:30 h, a la plaça Alls, tindrà lloc un contacontes musical de monstres i animalons, i a les 12:30 h, a la plaça del Blat, es presentarà el conte ‘El lleó, rei de la diversió’, amb textos de Roger Roig i il·lustracions de Marta Moreno. A continuació, a les 13 h, a la mateixa plaça, se celebrarà un concert vermut sota el tendal i un tast popular de Vermut Montseta.

Ja a la tarda, a partir de les 17 h, tindrà inici el Torneig de la integració de Futbol 7, al camp de futbol del Vilar. A les 18;30 h, a la plaça de l’Oli, hi haurà representacions de balls parlats, que enguany s’inicien amb els balls infantils: el ball de pastorets, a les 18:30 h; i el ball de diables, a les 18:50 h. A continuació, tindran lloc les representacions dels grans, amb el ball de Vells, a partir de les 19:15 h, i el ball de Gitanes, a partir de les 19:45 h.

Cap al vespre, el Ball de Vells tornarà a actuar, a les 20 h, als Arcs del celler del Paborde, a Ca Magrané, i a les 20:45 h, a la plaça Jaume I. A més, a les 21 h, hi haurà dos actes paral·lels. Per una banda, al Teatre Principal, Cant coral amb ‘Dones d’òpera’. I per l’altra, des del Pati, el correfoc infantil, amb el drac petit i el ball de diables petit de Valls, així com els diables infantils d’Altafulla.

Una mica més tard, a les 21:30 h, La Moixiganga obrirà la capelleta votiva de Sant Joan Baptista, a l’antiga casa pairal de César Martinell. La mateixa Moixiganga farà la seva representació completa a les 22:30 h, als arcs del celler del Paborde, i a la mateixa hora, però a la plaça de l’Oli, tindrà lloc el concert de l’Escola Municipal de Música de Valls Robert Gerhard.

La nit culminarà amb el primer concert de solsticidi, a l’aparcament del Barri Antic, a partir de les 00 h, que portarà a la ciutat artistes com Joan Dausà, Oques Grasses i Papá Canalla.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: