Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra afronta la recta final de la Festa Major de Santa Rosalia

La Cercavila del Seguici Popular, l'ofrena floral, els espectacles infnatils, la Diada Castellera o la revetlla seran alguns dels actes més destacats del darrer cap de setmana

Els elements festius faran vibrar i ballar els torrencs per la Festa Major de Santa Rosalia Els elements festius faran vibrar i ballar els torrencs per la Festa Major de Santa Rosalia CEDIDA
Festa Major Redacció Infocamp
Dijous, 31 Agost 2017 16:10

L’Ajuntament de Torredembarra celebra, del 25 d’agost al 5 de setembre, la Festa de Santa Rosalia. Enguany, la festivitat combina el ric patrimoni festiu de la vila, amb un nombrós seguici popular des dels castells, els balls parlats, cercaviles i la Trobada de Nans, que celebren els seus 50 anys, fins a les propostes per als més petits i els joves, com els sopars populars, els balls i els concerts de festa. En total, més d’una cinquantena d’actes programats per fer vibrar Torredembarra.

Després del primer cap de setmana d'actes, la festa es reprendrà aquest dijous, 31 d’agost, a les 19, h a la plaça de l’Escorxador hi haurà un acte pels més petits amb l’Espectacle infantil d’animació amb jocs i música ‘A quant val la mel’ de la companyia La Tresca i la Ventresca. L’endemà, divendres 1 de setembre, cal destacar el Joc del Quinto del Ball de Diables, al carrer Ample, a les 18h, i a les 21:30h, el Correbars pels carrers del nucli antic. El dissabte, 2 de setembre, ve carregat d’actes, entre els quals cal destacar la cercavila del Seguici Popular Infantil, a les 18:30h, des de la plaça de l’Escorxador, i la desvetlla dels Gegants, a les 22:30h, des de la plaça del Castell fins a la Fundació Pere Badia, que finalitzarà amb un concert a càrrec de The Soultans.

El diumenge, 3 de setembre, és la vigília de Santa Rosalia. A les 12h, es farà la crida pública de la Festa, amb el tritlleig de campanes i l’esclat dels dotze morterets, que anirà seguida de la Cercavila del Seguici Popular Infantil. A continuació, diada Castellera, i a la tarda, entrada dels músics, a les 18h, des del Portal de Padrines fins a la plaça de la Vila. A les 19:30h, des de la plaça Mossèn Joaquim Boronat, tindrà lloc la Cercavila de vigília. Ja a la nit, a les 22:30h, se celebrarà el concert de Festa Major amb l’Orquestra Atalaia, a Cal Llovet, que anirà seguit del ball de Festa Major, a les 00h i de la revetlla, a la mateixa hora a la plaça del Castell.

El dilluns, 4 de setembre, tindran lloc tots els actes de celebració de Santa Rosalia. A les 9h, els Matinals del Seguici Popular recorreran els carrers de la vila, i a les 10:15 tindrà lloc l’anada a ofici. A les 10:30h se celebrarà l’Eucaristia solemne i a les 11:15 tindrà lloc l’ofrena floral i toc d’ofertori a l’altar de Santa Rosalia. Posteriorment es farà la sortida en ofici fins a la plaça del Castell on tindrà lloc la passada del Seguici Popular. El dia acabarà amb la Bona nit a les Bèsties. Finalment, el dimarts, 5 de setembre es posa punt final a la Festa Major de Santa Rosalia amb la commemoració de Sant Adrià. A les 7:30h, a l’església parroquial de Sant Pere Apòstol es realitzarà l’Eucaristia solemne, i a les 20:30h del vespre, a la plaça de l’Escorxador es realitzarà una representació dels Balls parlats de Torredembarra.

El programa complet de Festa Major, amb horaris, preus, i inscripcions, pot consultar-se al web de l’Ajuntament de Torredembarra.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: