Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls estrenarà per les Decennals 2021+1 'La Boda', una peça de dansa contemporània KM.0

L'espectacle de l'Escola de Dansa Adagi, amb la coreografia de Mónica Cervantes, portarà en escena 16 ballarins i ballarines vallencs que desenvolupen la seva carrera arreu del món

La directora de l'Escola de Dansa Adagi, Rosa Carbonell, i la coreògrafa, Mónica Cervantes La directora de l'Escola de Dansa Adagi, Rosa Carbonell, i la coreògrafa, Mónica Cervantes DECENNALS VALLS 2021+1
Espectacles Josep Cartanyà
Dimecres, 15 Setembre 2021 16:08

L'Escola de Dansa Adagi de Valls estrenarà el dia 3 de febrer, en el marc de les properes Festes Decennals 2021+1, el nou espectacle coreogràfic 'La Boda', que pujarà a les 19h a l'escenari del Teatre Principal. La directora de l'escola, Rosa Carbonell, ha destacat durant la roda de premsa de presentació que es tracta d'una peça de dansa contemporània inspirada en la sarsuela 'La Boda de Luis Alonso', que serà interpretada "per exalumnes vinculats amb l'escola que actualment es troben desenvolupant la seva carrera professional a diferents centres de formació d'Europa i els Estats Units i per alumnes avançats de l'actual cos de ballarins del centre".

'La Boda' de l'Adagi té el seu origen en una peça petita -d'uns cinc minuts de durada- que l'escola vallenca va presentar al Teatre Fortuny de Reus, amb molt d'èxit, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dansa: "vam desenvolupar aquella peça per crear un espectacle de dansa més ampli", explica Carbonell. El resultat és una peça que d'entre 30 i 40 minuts de durada amb segell vallenc, que comptarà amb la coreografia de Mónica Cervantes.

La coreògrafa Mónica Cervantes ha descrit l'espectacle com una peça "fresca i dinàmica" en què els ballarins són autèntics canals d'expressió d'emocions com l'amor, l'alegria, la inercetesa, els dubtes, la covivència o la por. Cervantes ha destacat que la peça està pensada per a tots els públics, que podran gaudir de la dansa enmig de la celebració d'unes Decennals més esperades que mai. La peça estarà protagonitzada per 16 ballarins i ballarines vallencs, d'entre 15 i 21 anys.

El 'Territori Vallenc' a les Decennals

A quatre mesos de la celebració de les Festes Decennals de la Candela 2021+1, l'espectacle és una mostra de la voluntat de programar creacions i produccions que porten el segell 'Territori Vallenc', com ha destacat el regidor de Cultura, Marc Ayala, que ha posat en valor "aquelles persones, com les que han sorgit de l'Escola de Dansa Adagi, que han fet recorregut en les arts escèniques professionals com la dansa, el teatre o el circ".

Per la seva banda, el coordinador de Xarxa de Cultura de Valls, Jordi Bertran, ha anunciat que aquest és el primer d'una sèrie d'espectacles basats en produccions o creacions de Valls que es programaran a les Decennals, al costat de les grans produccions catalanes, estatals o interncionals. Bertran ha posat l'accent en "la dansa, i en concret la dansa contemporània, una de les arts escèniques més castigades per la pandèmia". Per això, a les Festes Decennals es programaran algunes produccions de dansa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: