Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una programació intensa i variada completa el segon cap de setmana del Festival Terrer 2020

La Febró, Ulldemolins i Els Guiamets s’estrenen com a seus oficials en la quarta edició del festival

El diumenge 4 d'octubre, a Falset, arriba un dels plats forts del festival amb el concert vermut de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic El diumenge 4 d'octubre, a Falset, arriba un dels plats forts del festival amb el concert vermut de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic FESTIVAL TERRER
Espectacles Redacció Infocamp
Divendres, 02 Octubre 2020 14:51

El segon cap de setmana del IV Festival Terrer arrencarà aquest divendres 2 d'octubre, a les 19h, a la Febró (Baix Camp), on neix el riu Siurana, amb un concert de l'indòmit Biel Majoral, cantant que ha destacat per recuperar música i lletres tradicionals mallorquines, a més d'escriure composicions pròpies. Un concert que promet ser també un manifest d’agermanament i defensa de la cultura catalana.

Dem dissabte al migdia, Heura Gaya presentarà a Ulldemolins 'Gaya', una recerca personal a través d’un repertori intimista que viatja sonorament entre el pop i el folk i que alhora es nodreix de la tradició més arrelada. Les seves cançons evoquen la natura i invoquen l’amor romàntic del XIX, amb una veu dolça i un to emocional sovint melancòlic. Gaya posa música a textos de J.V. Foix, Eduard Toldrà, Josep Maria de Sagarra o Maria-Mercè Marçal amb sons tradicionals amables i propers que remeten a l’olor de paisatge i a l’amor per les coses de sempre.

El mateix dissabte, a les 17:30h, el Teatre de la Renaixença de Cornudella de Montsant presenta un programa doble amb Escarteen Sisters i Guillem Roma. Roma ens porta una proposta fresca, original i que fuig d’etiquetes i formules estandarditzades. El músic osonenc no ha parat d’escampar l’optimisme i la màgia de la seva música amb una energia personal i propera que l’ha consolidat com un dels artistes emergents i més original del moment. Un món de sonoritats que viatgen per influències que uneixen les tradicions llatinoamericanes amb colors mediterranis o els ritmes balcànics d’una manera natural i espontània. Les entrades per aquesta actuació estan esgotades.

Joan Garriga torna amb el Mariatxi Galàctic

El diumenge 4 d'octubre, a Faslet, arriba un dels plats forts del festival amb el concert vermut de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic. Fundador de Dusminguet i ànima de La Troba Kung-Fú, Joan Garriga és una figura clau per entendre l’evolució de la música popular del segle XXI feta a Catalunya. Ara ens presenta un nou disc, gravat entre 2019 i 2020 i mesclat en ple confinament, 'El ball i el plany' (2020) és un viatge apassionant per tots els mons que caben a l’acordió de Joan Garriga: el Mediterrani de l’havanera i el raï, el Carib llatí, la Jamaica del reggae i el dub i evidentment, el nord de Mèxic que inspira la seva nova formació. Acompanyat del seu fidel company de mil batalles, Marià Roch (baix), el fogoner de la caldera rítmica, Rambo (bateria), i el guitarrista Madjid Fahem (Manu Chao, La Ventura), el veritable hereu de Gato Pérez es consagra a l’olimp de la fusió sense confusió.

La cloenda del festival serà a la tarda als Guiamets amb la veu melosa i càndida de Magalí Saré acompanyada per Sebastià Gris a la guitarra. El duet ens presenten el seu nou disc titulat 'A boy and a girl' produït per en David Soler. Després del primer disc en solitari 'Cançons d’amor i dimonis', Magalí Sare comença una ‎nova etapa en què aposta per l’experimentació i la creació d’una unió entre la música clàssica ‎i la moderna, mons que sempre han estat presents durant la seva trajectòria. D’aquí neix ‎aquesta proposta formada per un conjunt de cançons d’orígens tan diferents com el folklore ‎mallorquí i la música clàssica de cambra, totes elles abraçades pels diferents paisatges que ‎crea l’electrònica. ‎

Les actuacions

2 d’octubre
Biel Majoral. Camp d’Esports a les 19h. La Febró.

3 d’octubre
Heura Gaya. Ermita del Loreto a les 12h. Ulldemolins.
Escarteen Sisters + Guillem Roma. Teatre La Renaixença a les 17:30h. Cornudella de Montsant.

4 d’octubre
Joan Garriga. Teatre de l’Artesana a les 12h. Falset.
Magalí Saré. Esglèsia a les 18h. Els Guiamets.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: