Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El 7è Danseu Festival presenta quatre estrenes i un nou programa de residències artístiques

El festival internacional de dansa i arts del moviment es celebrarà del 9 a l'11 d'agost a Les Piles

La dansa i les arts del moviment en context rural caracteritzen el Danseu Festival, a Les Piles La dansa i les arts del moviment en context rural caracteritzen el Danseu Festival, a Les Piles DANSEU FESTIVAL
Espectacles Redacció Infocamp
Dijous, 01 Agost 2019 17:45

Les Piles de Gaià (Conca de Barberà) es convertirà per setè any consecutiu en capital de la dansa. Ho farà en el marc del Danseu Festival, que se celebrarà del 9 a l'11 d'agost, omplint el municipì de dansa i moviment en un ambient rural i en una programació internacional d'espectacles de dansa, circ i moviment per a totes les edats. Es preveu que més de 2.000 persones i més de 70 artistes de diverses disciplines passin durant aquells dies per Les Piles, un municipi de 200 habitants.

La programació d'enguany comptarà amb sis companyies internacionals (Polònia, Regne Unit, Xile, França, Israel, Finlàndia), tres de l'Estat espanyol i set de Catalunya. El director del festival, Pau Estrem ha explicat que en aquesta setena edició, es podran veure dues estrenes absolutes, 'Oblea' de La Taimada (dissabte 10 d'agost, 21;30h) i 'Rise', de Wonderground (dissabte 10' d'agost, 19:30h), i dues estrenes a l'Estat, 'Jamais en Retraite', de la companyia francesa Compagnie Zania (divendres 9 d'agost, 20h) i 'Rodadoras', de la britànica Bechy Namgauds (divendres 9 d'agost, 19h), i una estrena a Catalunya, 'Pink Unicorns', de La Macana (diumenge 11 d'agost, 20h), una companyia que té la seva base a Galícia. 

                   'Rodadoras', una de les estrenes del Danseu Festival 2019: 

Rodadoras Danseu

La música, nou element del festival

Per primera vegada, i també pensant en els joves, es comptarà amb un concert  molt especial. El dissabte 10 d'agost, a les 23:30h, el duet polonès EIF (Earth is flat) ens impressionarà amb la seva música electrònica en directe i la seva sessió 'Live Electronic Set' fins a les 02:00h de la matinada. 

També cal destacar que la programació del diumenge 11 d'agost s'adreçarà especialment al públic familiar. 'El Secret de la Nanna' de la Companyia de Teatre Anna Roca (diumenge 11 d'agost, 17:30 a 20;30h), 'Un món de cartró', un espectacle facturat a Alió per als més petits i els seus pares (diumenge 11 d'agost, 18h), i seguint amb 'Pink Unicorns', un espectacle on La Macana (diumenge 11 d'agost, 20h) posa en escena un pare i un fill per a qüestionar i reflexionar sobre les relacions familiars, per acabar amb el muntatge de circ 'Vari' de Mr. Dyvinetz (diumenge 11 d'agost, 21h).

El Danseu Festival donarà el tret de sortida el proper divendres 9 d'agost, a les 18h, amb una sessió de 'Cine Dansa' curada pel festival Choreoscope, International Dance Film Festival of Barcelona, que presentarà quatre produccions de cinedansa, entre elles 'Anod', de la catalana Marta Arjona.

"Al Camp", nou programa de residències

El director del festival ha destacat l'estrena enguany del nou programa de residències artístiques "Al Camp", que pretén generar un espai de recerca i creació per a companyies i artistes vinculats a la dansa i moviment d'arreu del país.Durant tota aquella setmana, s'oferirà un espai de treball, però també es posa la mirada en la projecció del festival al teixit cultural català, amb l'objectiu d'esdevenir col·laboradors de produccions que s'estrenaran als circuits de dansa i arts escèniques durant les pròximes temporades. Les companyies que formaran part d'aquest primer programa de residència són Ambae, LaBuena Compañía, IN-MOTUS i La Taimada.

El director del Danseu Festival, Pau Estrem, -al centre-, amb l'alcalde de Les Piles, Llorenç Balcells, i Marta Arjona, cap de Comunicació del festival, durant la presentació (J.CARTANYÀ): 

presentació Danseu Festival 2019

Per tercer any consecutiu, el Danseu Festival aposta per concentrar espectacles i activitats en un format de festival familiar de tres dies, on del 9 a l'11 d'agost, es podran veure 13 espectacles de la mà de companyies vingudes d'arreu del món. Es podran veure actuacions per a tots els públics, amb un diumenge amb obres especialment dirigides al públic familiar.

Aquest és el vídeo promocional del Danseu Festival.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: