Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La 26a Mostra de Teatre Jove de Tarragona portarà 11 companyies al Teatre Metropol

Les representacions, que són gratuïtes, tindran lloc del 8 de maig al 13 de juny

Unes 320 persones participaran directament en les representacions de la Mostra de Teatre Jove de Tarragona Unes 320 persones participaran directament en les representacions de la Mostra de Teatre Jove de Tarragona ALBA SANCHA
Espectacles Alba Sancha
Dissabte, 27 abril 2019 22:29

Un any més, la Mostra de Teatre Jove de Tarragona aterra a la ciutat, enguany, tornant als seus inicis, amb el Teatre Metropol com a escenari. En la seva 26a edició, un total d’11 companyies passaran pel Teatre, amb la incorporació d’un nou grup, Meraki Teatre, i sis obres de nova creació. Des del 8 de maig fins al 13 de juny, la ciutat podrà gaudir del teatre més jove de forma gratuïta.

“La Mostra és una demostració que la ciutat no està morta quant a joventut”, ha manifestat la consellera de Joventut, Ivana Martínez, que també ha fet referència a la seva marxa de la política, manifestant que aquesta serà l’última Mostra de Teatre Jove que presentarà, “ara per ara”, i assegurant que és “de les coses més boniques” que ha fet. En aquesta 26a edició, participen un total d’11 companyies: La Faixsula, Col·legi de Lestonnac L’Ensenyança, Arteliats Teatre, (H)istrionis Teatre, Vis de Vanadi, Institut Pons d’Icart, Tornavís Teatre, l’Aula de Teatre de la URV, que compleix 25 anys, Nebulosa Teatre i Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut de Teatre, a més del nou grup, Meraki Teatre. A més, sis del total d’11 obres que es podran veure són de creació o adaptació pròpia, i les cinc restants són d’autors diversos.

“Una inversió més potent i més decidida en cultura”

Per la seva banda, el director de l’Aula de Teatre de la URV, Joan Pascual, ha reivindicat la importància de la cultura en la societat, i, en concret del teatre, com “una eina important, col·lectiva i personal” i “en molts àmbits”. Així mateix, Pascual ha lamentat que “els polítics se’n recorden de la cultura només en període electoral” i que els pressupostos actuals en cultura són “impresentables”, motiu pel qual ha reivindicat “una inversió més potent i més decidida en cultura”.

Un consell assessor valorarà les obres

A més de les representacions, en acabar cada espectacle, es realitzarà un fòrum i els assistents podran conversar amb els integrants de les companyies, des d’actors i actrius, fins a les persones que estan darrere l’escenari.

Així mateix, un consell assessor estarà present en cada representació i valorarà les obres, tant pel que fa als aspectes artístics com els tècnics. D’aquesta manera, i amb les seves indicacions, l’objectiu és ajudar a les companyies. En aquesta 2a edició, el consell assessor estarà format per la professora de cant, Teresa Valls, els periodistes Enric García Jardí i Sílvia Petit, l’actriu i directora teatral Rosa Mateu i el mag Gerard Escarré.

En total, es calcula que 320 persones participaran de manera directa en les representacions de la Mostra, que són totes gratuïtes i es podran veure a partir de les 21 h. La programació completa, amb el detall del dia i hora de cada obra es pot consultar a través del web municipal.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: