Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La veritat i la mentida fan comèdia a 'Lapònia'

La il·lusió del Pare Noel per uns o mentida pels altres enfronta dues parelles -Roger Coma i Meritxell Calvo- i -Manel Sans i Meritxell Huertas- que arrenquen els somriures del públic del Morell

Escena de la comèdia 'Laponia', al Teatre Auditori del Morell Escena de la comèdia 'Laponia', al Teatre Auditori del Morell FOTOS: M.ÀNGELS BLADÉ
Espectacles Josep Cartanyà
Diumenge, 31 Març 2019 00:15

'Lapònia', la comèdia escrita i dirigida per Cristina Clemente i Marc Angelet, va fer parada dissabte al Teatre Auditori del Morell. Una comèdia caracteritzada per un bon ritme i un treball interpretatiu a l'alçada dels seus protagonistes que donen vida a dues parelles que interpreten, d'una banda Roger Coma i Meritxell Calvo, i, per altra, Manel Sans i Meritxell Huertas.

Els primers viuen a Lapònia (Finlàndia). Olavi és finès i Núria treballa en una empresa de telecomunicacions que té allà la seva base. Aquests reben la visita per Nadal de Mònica, germana de Núria, i del seu cunyat, Ramon. Però el problem entre les dues parelles esclata quen l'Aina, la filla de Olavi i Núria, revela al seu cosí Martí, que el Pare Noel no existeix i que és una invenció dels pares. Aquesta "veritat" provoca un descobriment traumàtic per al nen del Ramon i la Mònica, que no comprenen que al país nòrdic puguin prioritzar "la veritat" a les "mentides piadoses" com aquesta, encara que arribin carregades d'il·lusió.

                                Escena de 'Lapònia' al Teatre Auditori del Morell: 

Lapònia 2

Una vegada oberta la caixa dels trons, la comèdia agafa ritme i mostra les diferències entre dos mons de costums: el nòrdic i el mediterrani, la ciència i els hàbits diferents, així com la forma d'educar els nens. Els tòpics sobre el caràcter racional escandinau i el caràcter més impulsiu mediterrani s'exageren de manera que provoquen la complicitat i els somriures del públic.

Però el conflicte encara es farà més gran entre ambdues parelles quan es comprova que el de Santa Claus no és l'únic secret que sortirà a la llum. La Mònica descobreix que l'Aina no és filla de l'Olavi, sinó de la inseminació  artificial. Roger Coma i Meritxell Huertas bipolaritzen les dues cultures, les dues maneres de fer. A mesura que avança l'obra, l'Olavi -que comença l'obra aparentant molta seguretat- acaba comprenent les "mentides" de l'altra parella. Metre Coma parla amb un català gutural, molt graciós, Huertas, una ex de La Cubana, no va parar de treure recursos còmics que el públic va captar a cada instant.  

       Els protagonistes de la comèdia s'acomiaden del públic del Morell: 

comiat Lapònia

Al final de la comèdia, no hi ha ni vencedors ni vençuts, i tots quatre acaben entenent les raons de les altres mentre observen la visió de la màgica aurora boreal de Finlàndia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: