Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Ball Parlat del Sant Crist de Salomó inicia les funcions

L’espectacle teatral declarat 'Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional' per la Generalitat es posarà en escena els diumenges 6, 13, 20 i 27 de maig

Imatge d'arxiu d'una representació del Ball Parlat del Sant Crist de Salomó Imatge d'arxiu d'una representació del Ball Parlat del Sant Crist de Salomó ARXIU / INFOCAMP
Espectacles Redacció Infocamp
Dissabte, 05 Mai 2018 11:46

Coincidint amb la Festa Major en honor a la Santa Creu i amb el mes de maig ja començat, el poble de Salomó enceta les representacions del tradicional Ball del Sant Crist aquest diumenge 6 de maig. L’espectacle, d’arrels medievals, pertany al gènere dels balls parlats de tanta tradició al Camp de Tarragona i al Penedès i combina teatre, dansa, llum i efectes especials. A més, està declarat Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

Els assajos de la posada en escena van donar lloc, el passat 14 d’abril, a la primera Mostra de Balls Parlats de la Catalunya Nova, un esdeveniment organitzat per commemorar el 175è aniversari del primer text del Ball del Sant Crist i l’inici de les seves funcions. L’acte, que va acollir tot una sèrie de representacions de diferents estils, temàtiques i gèneres del Ball Parlat, va ser el preludi de la temporada 2018.
La tònica d’enguany segueix estant marcada per la línia iniciada fa dues temporades: la consolidació de l’elenc que garanteix el relleu generacional i futur del Ball, el manteniment i renovació de part del vestuari, i la voluntat de reivindicar i reclamar la importància del teatre popular.

L’obra, estructurada per darrera vegada per l’Institut del Teatre de Barcelona, tindrà lloc els quatre diumenges de maig (6, 13, 20 i 27) a les 12:00 hores a l’església de Salomó. Les localitats són numerades per tant, per fer reserves cal contactar al telèfon 977 629 058 o al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Les funcions d’enguany mantenen el preu de 10 euros l’entrada individual i descomptes de grup a partir de 15 persones. A més, l’organització ha signat, novament, un conveni amb restaurants locals amb la voluntat d’oferir paquets que combinen l’entrada d’accés a l’espectacle, menús a restaurants i excursions i visites guiades. Les ofertes es poden consultar al lloc web de l’entitat www.balldelsantcrist.cat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: