Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Uns 300 professors adquireixen habilitats avançades en IA per aplicar a l’aula

El projecte 'AI Skills Lab' de la URV ha format a professorat d’11 escoles de la demarcació i ha aplicat els seus coneixements a 7.500 alumnes

Fotografia de grup dels participants del projecte AI Skills Lab, durant l'acte de cloenda del passat 14 de març. Fotografia de grup dels participants del projecte AI Skills Lab, durant l'acte de cloenda del passat 14 de març. URV
Ensenyament Redacció Infocamp
Dilluns, 25 Març 2024 11:58

Un projecte liderat per la URV ha posat en marxa un laboratori d’habilitats digitals avançades en Intel·ligència Artificial (IA) adreçada al professorat de totes les etapes educatives.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, anomenada AI Skills Lab, és transformar la pràctica docent i millorar l’experiència d’aprenentatge de l’alumnat a través d’aquesta tecnologia, que està transformant tots els àmbits de la societat i també ha irromput en l’educació.

En l’any que ha durat el projecte s’han format 280 docents que contribuiran a la transformació digital de les 11 escoles de la demarcació de Tarragona on treballen, un aprenentatge que ha revertit directament sobre 7.440 alumnes, des d’Infantil fins a Batxillerat i cicles formatius.

El projecte, impulsat per la professora i investigadora del Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili, Mar Camacho, ha consistit en 70 hores de formació que ha impartit un equip internacional expert en diferents àmbits que ha fet l’acompanyament dels docents per tal de capacitar-los en el nivell B2 de competències digitals i ajudar-los a desenvolupar habilitats en IA amb eines que poden tenir al seu abast.

Camacho explica que “els continguts impartits s’han centrat especialment en aquells aspectes en què la IA suposa un guany i un valor afegit respecte altres tecnologies, hem treballat molt en l’àmbit de la IA generativa, s’han comprat llicències de ChatGPT4 i d’altres eines com Magic School o Midjourney per generar imatges. I ho hem acompanyat de l’adquisició d’ordinadors molt potents que s’han quedat als centres educatius per a què apliquin els coneixements adquirits”.

Aplicat a 7.500 alumnes

La formació que ha rebut l’equip docent que ha participat al projecte s’ha aplicat al seu alumnat, prop de 7.500 estudiants d’infantil, primària, secundària i cicles formatius. “Un dels objectius del projecte era que el professorat elaborés un portafoli docent, que ens ha permès tenir evidències de que aquests coneixements s’han implementat a les aules”, explica Camacho, qui destaca la implicació i motivació del professorat en tot el procés.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: