Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Priorat necessita voluntaris per posar en marxa parelles lingüístiques

Els alumnes del B2 de català podran practicar el català amb una parella lingüística

 Les parelles lingüístiques estan formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir-hi fluïdesa  Les parelles lingüístiques estan formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir-hi fluïdesa ARXIU / INFOCAMP
Ensenyament Redacció Infocamp
Dimarts, 04 Juliol 2023 07:50

El Servei Comarcal de Català del Priorat fa una crida per incorporar voluntaris al Voluntariat per la llengua (VxL) que resideixin al Priorat. Les persones interessades poden adreçar-se al 634 740 079 o a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

El VxL és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir-hi fluïdesa. 

Com funciona el Voluntariat per la llengua?

Així, el programa posa en contacte un persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol parlar-lo, perquè es trobin i parlin on vulguin, quan vulguin i del que vulguin durant un mínim de 10 hores. Les trobades poden ser presencials (la parella decideix el lloc i l'activitat que farà aquell dia) o virtuals (a través de la plataforma de videotrucada que acordin). 

Després que els alumnes del Bàsic 2 de català de la comarca hagin posat en pràctica els seus coneixements de català a través de l’activitat Botigueja, i hagin comprovat que es pot comprar i vendre en català encara que el client el parli amb dificultats, ara volen seguir practicant la llengua que aprenen a l’aula en entorns reals i per això el programa necessita voluntaris lingüístics per atendre les sol·licituds d’aquests aprenents. Alguns alumnes han demanat de tenir parella ja aquest estiu, i d’altres han sol·licitat començar al setembre o octubre.

Per tant, des del Servei de Català s’anima tothom a provar, almenys una vegada, l’experiència de participar en una parella lingüística i comprovar que “Quan parles fas màgia”, com diu l’eslògan del Voluntariat per la llengua.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: