Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Premien un projecte de les escoles Vedruna que geolocalitza llegendes

Les escoles de Valls, Cambrils, Tarragona, l'Espluga de Francolí i Santa Coloma de Queralt participen en el projecte premiat pel Mobile World Capital 

Frame del vídeo presentació del projecte de la xarxa d'escoles Vedruna de Catalunya Frame del vídeo presentació del projecte de la xarxa d'escoles Vedruna de Catalunya CEDIDA
Ensenyament Redacció Infocamp
Dissabte, 20 Juny 2020 09:39

El passat dimecres 17 de juny va tenir lloc l’entrega de premis dels “Student Awards”, una iniciativa d’ MSchools - de la Mobile World Capital -d’acord amb el Departament d’Educació de la Generalitat. El certamen reconeix i premia les iniciatives que utilitzen la tecnologia com a mitjà per generar , dissenyar i crear continguts des de l’aula . D’aquesta manera, es reconeixen projectes en dos àmbits : el de la creació d’apps i el de la geolocalització de continguts a la plataforma Mobile History Map.

El geolocalitzador de llegendes

L'escola Vedruna Valls Lledó, juntament amb les escoles de Tarragona, Cambrils, Santa Coloma de Queralt, l'Espluga de Francolí i de la resta de la xarxa de centres Vedruna Catalunya Educació, va resultar premiada en “Menció Especial” per al projecte 'Del Baix Camp a la Cerdanya: una ruta de llegenda', que ha georeferenciat una seixantena de llegendes dels pobles i ciutats de les diferents 36 escoles . La iniciativa ha consistit en recollir les llegendes a través de fonts orals i escrites per digitalitzar-les i representar-les en Realitat Augmentada. A la plataforma del Mobile History Map els alumnes hi han pujat més d’un centenar de continguts multimèdia que contenen imatges, àudios i vídeos en diferents suports per tal de fer arribar a la població les creacions realitzades. 

És així com comtes, gegants, dones d’aigua, monjos, cavallers, monstres i animalons varis de diferents contrades han cobrat vida de nou en 3D i romandran per sempre amb un cop de dit a l’app on es poden veure i escoltar les llegendes d’arreu.

En el projecte hi han participat centenars d’alumnes de 5è de primària i 1r d’ESO guiats pels seus respectius docents.

Per als impulsors, el projecte ha estat una manera de contribuir a valorar i fer perdurable el patrimoni històric i la cultura popular , però també de demostrar que es poden desdibuixar les barreres de les aules i les escoles per fer projectes que vagin més enllà del grup-classe i es comparteixin amb la societat d’avui i de demà.

 Enllaç amb el vídeo-resum del projecte.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: