Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Màgia i Brossa per acomiadar els cursos de català de l’Hospitalet de l’Infant

La festa de cloenda tindrà lloc aquest dimecres 26 de juny, a les 19 h, al Centre Cultural Infant Pere

La festa de cloenda, en què també es commemorarà el centenari del naixement del poeta experimental Joan Brossa, presentarà un espectacle de màgia a càrrec de Paupi el Mago La festa de cloenda, en què també es commemorarà el centenari del naixement del poeta experimental Joan Brossa, presentarà un espectacle de màgia a càrrec de Paupi el Mago CEDIDA
Ensenyament Redacció Infocamp
Dimarts, 25 Juny 2019 11:55

El proper dimecres 26 de juny acaba el curs de català de nivell bàsic 3 que s’ha impartit aquest trimestre a l’Hospitalet de l’Infant en el marc del conveni de col·laboració entre el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus i l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Aquest curs i tots els altres que s’han fet en aquest municipi costaner del Baix Camp, així com les parelles lingüístiques que s’han constituït durant tots aquests mesos, s’acomiadaran amb una festa en què també es commemorarà el centenari del naixement del poeta experimental Joan Brossa amb un espectacle de màgia a càrrec de Paupi el Mago a les 19 h, a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere. A l’acte de cloenda hi assistiran l’alcalde, Alfons Garcia, i la regidora Núria Ortiz.

Durant el curs acadèmic 2018-2019 s’han impartit un total de set cursos de català a l’Hospitalet: tres en el primer trimestre, tres en el segon i un en el tercer, un curs més que en anys anteriors perquè els cursos han deixat de ser quadrimestrals per ser trimestrals, fet que ha permès augmentar l’oferta formativa en llengua catalana. En total hi ha hagut 99 inscripcions, un 19% més que l’any acadèmic anterior.

També s’han format 28 parelles lingüístiques, 5 de les quals s’han trobat setmanalment a Miami Platja. Enguany 54 alumnes dels cursos del nivell bàsic 3 han fet pràctiques lingüístiques en establiments comercials de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant adherits al programa Voluntariat per la llengua. Aquestes pràctiques han consistit a interpel·lar el personal de les botigues amb algunes preguntes sobre els productes que venen a fi de traslladar a situacions reals el que aprenen a l’aula.

Les persones que vulguin continuar la seva formació a l’estiu poden fer-ho a Reus perquè el Centre de Normalització Lingüística ha previst un organigrama de set cursos intensius. Les persones que s’inicien en l’aprenentatge de la llengua catalana també poden inscriure’s al Servei Local de Català de Cambrils perquè ha programat un curs de nivell bàsic 1, adreçat a persones que ni parlen ni entenen gens el català.

Qui vulgui més informació sobre els cursos de català que s’impartiran o sobre les dates d’inscripció pot consultar el web del CNL de l’Àrea de Reus www.cpnl.cat/reus o trucar al 977 12 88 61.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: