Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Uns 1.600 alumnes descobreixen els monuments del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre

L’última de les activitats programades aquest curs tindrà lloc al Castell de Miravet, amb una proposta de raonament matemàtic

La darrera de les activitats programades aquest curs tindrà serà al Castell de Miravet La darrera de les activitats programades aquest curs tindrà serà al Castell de Miravet CEDIDA
Ensenyament Redacció Infocamp
Dijous, 06 Juny 2019 19:21

Al voltant de 1.600 alumnes d’Educació Infantil, Primària i Secundària han participat aquest curs 2018-2019 en alguna de les activitats educatives que s’han dut a terme al Castell de Miravet, el Castell Monestir d’Escornalbou, la Cartoixa d’Escaladei i el Reial Monestir de Santes Creus, en el marc dels programes que l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya ofereix als centres educatius. Precisament, aquest divendres 7 de juny, el Castell de Miravet acollirà a l’última de les activitats escolars programades, adreçada a alumnat de primària i centrada en l’observació i el raonament matemàtic.

L’activitat prevista per aquest divendres, a les 11 h, és una proposta que convida els nens i nenes a descobrir el Castell de Miravet a partir de les matemàtiques, l’observació i el raonament. L’activitat fa que l’alumnat es converteixi en un equip d’exploració que, equipats amb cinta mètrica, prismàtics, lupes i brúixoles, recorreran el castell emprant les matemàtiques, l’observació i el seu enginy per descobrir com va ser construït. El grup d’alumnat de primària que protagonitzarà l’activitat d’aquest divendres pertanyen a l’escola Miquel Granell d’Amposta.

Les activitats als diferents monuments

Les activitats programades al llarg del curs han estat diverses, segons les edats dels nens i nenes i les necessitats de cada centre educatiu. A Santes Creus, l’activitat més repetida ha estat ‘Històries fantàstiques al claustre de Santes Creus’, pensada tant per a l’alumnat de cicle superior de Primària com de Secundària. Una altra activitat demandada a Santes Creus també ha estat ‘Emoticolors. La màgia dels colors’, adreçada a alumnat de Primària.

En el cas del Castell de Miravet, les activitats educatives programades han estat ‘Explorem el Castell de Miravet’, ‘Descobrim el Castell de Miravet amb els sentits’ i ‘Mirades sobre Miravet’. Pel que fa al Castell Monestir d’Escornalbou, es tracta de visites escolars, i a la Cartoixa d’Escaladei les activitats ha estat ‘Formes, colors i textures! Descobreix la Cartoixa d’Escaladei’, ‘Conta’m i dibuixa’m: el Germà Esgraó i la Cartoixa d’Escaladei’, i ‘La recepta del Germà Guerau i l’enigma de la Cartoixa d’Escaladei’.

En tots els casos és l’empresa Iber, Arqueologia i Patrimoni qui s’encarrega de l’execució d’aquestes activitats amb educadores patrimonials formades per la pròpia Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: